Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Somalili Muhammed Hassan Abukar, Manisa'da düzenlenen okullar arası güreş müsabakalarında il ikincisi oldu.
75. Yıl Gençlik Merkezi'nde Serbest ve Greko-Romen Güreş Okullararası İl Birinciliği müsabakaları yapıldı. Müsabakalara Manisa ve ilçelerden toplam 22 okul ile 198 güreşçi katıldı. Çok çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda takım şampiyonluğunu Akhisar Özel Yüksel Koleji, ikinciliği Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, üçüncülüğü ise Turgutlu Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi ve dördüncülüğü Turgutlu İnci Üzmez Endüstri Meslek Lisesi kazandı. Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Güreş İl Temsilcisi Ali Haydar Aras ve diğer yetkililer tarafından verildi. Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nden 96 kilogramda Emre Karaca, 74 kilogramda Ali Gül, 50 kilogramda Ahmet Said Uyan ve 46 kilogramda güreşen Muhammed Hassan Abukar, 15-17 Şubat 2013 tarihinde İzmir'de yapılacak grup müsabakalarında Manisa'yı temsil etmeye hak kazandı.
SOMALİ'DEN ŞEHZADE MEHMET'E GELDİ GÜREŞTE MANİSA 2.'Sİ OLDU
Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Somalili Muhammed Hassan Abukar, "Türkiye'de bulunmaktan ve okulumda okumaktan çok mutluyum. Çok iyi bir güreş takımımız var. Okulumuzda derslerimizin yanında spor yapıyoruz. Bu benim güreşte aldığım ilk madalya. Hedefim kendimi geliştirerek daha büyük başarılar elde etmek. Bizlere her türlü desteği sağlayan okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Müsabakalarla ilgili olarak açıklama yapan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara ise "Güreşin marka okuluyuz. Okulumuzda Türkiye Şampiyonu Eyüp Sayan, Türkiye üçüncüsü Deniz Yasak, Türkiye beşincisi Emre Karaca ve Uluslararası Yıldızlar Mehmet Akif Turnuvası birincisi Selman Çubukçu okumaktadır. Ayrıca 45 lisanslı güreşçimiz bulunmaktadır. Özellikle Somali'den gelip okulumuzda okuyan Muhammed Hassan Abukar'ı kazandığı başarıdan dolayı kutluyorum. Güreşçilerimizden bu yıl da Türkiye Şampiyonluğu bekliyorum. Ata sporumuz güreşe alt yapıda yeni değeler kazandırmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir." dedi.
(ÖND-Y)

17.01.2013 19:15:22 TSI

Editör: Wan Haber