İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Somali Sağlık Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Marian Qasim Ahmed, "İzmir çok güzel, İzmirliler daha da güzel. Zaten Somalililer için Türkiye her zaman birinci sırada" diye konuştu.
Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu'nun (ESAFED) konuğu olarak Türkiye'ye gelen Somali Cumhuriyeti Sağlık Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Marian Qasim Ahmed ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Osman Abdi Omar, Genel Koordinatör Müstakim Waid, ESAFED Başkanı ve Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, ESAFED Başkan Yardımcısı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Uslu ile ESAFED tarafından Somali'de kurulacak Türk Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Lokman Çam'ın da katıldığı görüşme samimi bir havada gerçekleşti.
Ziyaretten büyük onur duyduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu da, konuk bakana İzmir ile ilgili genel bilgi verdi. İzmir'in fuarcılık geleneğini de anlatan Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 adaylığı konusunda da bilgilendirme yaptı. Başkan Kocaoğlu, "Somali'nin Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) üyesi olmak için başvuruda bulunduğunu öğrendik. 2013'ün Kasım ayında yapılacak oylama için sizden destek istiyoruz" dedi.
Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen bayan Bakan Marian Qasim Ahmed ise "Somaliler için Türkiye her zaman birinci sıradadır" dedi. İzmir'i çok beğendiğini ifade eden Ahmed, "İzmir çok güzel, İzmirliler daha da güzel. Çok misafirperver ve çalışkan insanlar. Sizin sayenizde kentte yapılan her şey çok güzel" şeklinde konuştu.
(HK-HO-Y)

08.01.2013 12:09:54 TSI

Editör: Wan Haber