Uluslararası Sağlık Federasyonu'nun (ESAFED) konuğu olarak Türkiye'ye gelen Somali Cumhuriyeti Sağlık Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Marian Qasim Ahmed ve beraberindeki heyet, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.
Somali Cumhuriyeti Sağlık Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Marian Qasim Ahmed, İzmir'in EXPO'yu kazanmasını çok istediklerini söyledi.
Somalili Bakan Ahmed'e, İzmir'in EXPO adaylık süreci ve sağlıkta dönüşüm kapsamında uygulamaya konulan yenilik ve hizmetler hakkında bilgi verdiklerini belirten Vali Kıraç, "EXPO yolculuğumuz için Somali'nin desteği nedeniyle teşekkürlerimi ifade ettim" dedi.
İzmir'in EXPO adaylığını sonuna kadar desteklediklerini belirten Somali Cumhuriyeti Sağlık Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanı Marian Qasim Ahmed de, EXPO için komşu ülkeleriyle de görüştüklerini belirterek, "İzmir'in kazanmasını istiyorum. EXPO'yu kazanmanız için komşularımız dahil olmak üzere elimizden geleni yapmak istiyoruz. İnşallah siz kazanırsınız" temennisinde bulundu.
(HD-HO-Y)

08.01.2013 16:16:20 TSI

Editör: Wan Haber