Soma İş Adamları Derneği'nin (SİAD) daveti üzerine ilçeye gelen Somali kökenli 16 kişilik ABD'li grup, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Aralarında eski bakan, bilim adamı, yazar, finans müdürü ve iş adamları bulunan grup, ilk olarak SİAD'da ağırlandı. Konuk heyet onuruna düzenlenen kahvaltıya AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı M. Ali Özkan, ilçe vaizi Emin Yıldırım, SİAD Başkanı Kerim Karakaş ve dernek üyeleri katıldı.
Daha sonra Tarihi Darkale köyünü gezme fırsatını yakalayan grup, köyün tarihi güzelliğine hayran kaldı.

SANTRALİ DE GEZDİLER
Soma Elektrik Üretim A.Ş.'yi (SEAŞ) de gezen heyet, santralin özellikleri konusunda SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu ve yetkilerden bilgi aldı. Soma'da bulunan maden yataklarını da gezen heyet, siyah altının çıkarılma serüvenini de izleme imkanı buldu. Somalı iş adamlarıyla ikili görüşmeler yapan heyet, ABD'ye Somali'den göç ettiklerini, Soma ile Somali arasında ticaret köprüsünü oluşturmak istediklerini söylediler.
Program, E.L.İ. Azot Sosyal Tesisleri'nde protokolün de katıldığı yemekle devam etti. Programda Soma ve Somalili çocukların oynadığı zeybek gösterisine hayran kalan gruba, SİAD tarafından Somali de öğretime kazandırılan Bedir Türk Koleji adına plaket takdim edildi. ABD'den gelen Somali kökenli konuklar, Soma'yı çok sevdiklerini ve çok iyi insanlarının bulunduğunu belirttiler. Ayrıca, Soma halkına da ana vatanları Somali'ye verdikleri destek için teşekkür ettiler.
(YS-ERG-Y)

08.01.2013 15:02:20 TSI

Editör: Wan Haber