Kamuoyuna düşen iddialara göre Erdoğan protestolar aşırıya kaçınca bir markete girdi. 

Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyareti sakin başladı ancak sonrasında tansiyon yükselmeye başladı. Erdoğan, Soma Belediyesi çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlara seslenirken ilk tepki fişeği ateşlendi.

ERDOĞAN: BUNLAR PUSLU HAVAYI ARAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma belediyesi önünde halka seslenirken, bir grubun tepki göstermesi üzerine, “Bu tür kendini bilmezlere cevap vermenize gerek yok. Kurt puslu havayı sever. Bunlar puslu havayı arar, bugün acılı bir gün. Bu acıları ancak paylaşarak çözeriz. Bu ahlaksızlara sizler uymayın” dedi.

Başbakan'ın korumaları bu gence müdahale edip gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç de polislere tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı.

BAŞBAKAN İSTİFA SLOGANLARI VE ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ

Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak bu sırada 'Başbakan istifa' diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestocuları ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti, tartakladı. 

ERDOĞAN İŞ YERİNE GİRDİ

Protesto sırsında göstericiler İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da tepki gösterip üzerine doğru yürümesi dikkati çekti. Başbakan Erdoğan bu sırada bir işyerine girip kısa sürekaldıktan sonra ayrıldı..

İŞTE O GÖRÜNTÜ

Editör: Wan Haber