Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, maden faciasının yaşandığı Soma’ya ziyaretinde bir kişiye yumruk attığı iddia edilmişti. Sosyal medyada dolaşan kısa bir video üzerine dolaşıma giren bu iddiaya ilişkin bir kayıt daha ortaya çıktı.

haber.soL.org’da paylaşılan yeni kaydın sonlarına doğru, kamera Başbakan’ın girdiği “Yeşil Portakal” adlı markette başka bir yeri çekerken tokat sesi duyuluyor. Açının değişmesi ardından Başbakan’ın mavi tişört giymiş bir genci ensesinden tuttuğu görülüyor. Başbakan’ın “Niye kaçıyorsun lan” dediği mavi tişörtlü genç, Erdoğan’dan uzaklaştırıldıktan bir süre sonra Başbakanlık korumaları tarafından dövülürken gözüküyor.   

Bu arada market içinde Başbakanlık korumaları tarafından tartaklanan Taner Kuruca Kanal D yayınına bağlanarak açıklama yaptı. Kuruca, Başbakan'ın attığı iddia edilen tokatla ilgili “O tokatın kendisinden geldiğine üzülmüyorum ama yanındaki yakın korumaları maalesef bana çok sert bir şekilde girdiler, darbelediler beni... Ben o esnada yere düştüm. Bana tek bir tokat geldi. Ki ben şuna bağlıyorum; Sayın Başbakan'ın bunu istemdışı yaptığını yani bilinçli olarak yaptığına inanmıyorum. Sayın Erdoğan'dan da özür bekliyorum” dedi. 



 

Editör: Wan Haber