Soma ilçesinde görev yapan basın mensupları için, 10 Ocak Dünya Çalışanlar Gazeteciler Günü kapsamında tören düzenlendi.
Özel Birlik Koleji'nde düzenlenen törene Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan, Soma İş Adamları Derneği Başkanı Kerim Karakaş, İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, Özel Birlik Koleji Müdürü Muhammet Dolukan ve gazeteciler katıldı. Özel Birlik Koleji tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını, Kolej Müdürü Muhammet Dolukan yaptı. Dolukan, "10 Ocak 1962 yılından beri Çalışan Gazetecilerin Bayramı olarak kutlanıyor. Soma'nın tanıtımında emekleri olan gazetecilerimizin Dünya Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum" dedi.
Soma'da görev yapan gazetecilerin ilçenin gerek yerelde, gerekse ulusal anlamda tanıtımını yaptıklarını belirterek Kaymakam Karataş, şöyle konuştu: "Gittiğimiz herhangi bir toplantı yapılmadan önce gazetecilerimiz belki de günler öncesinden araştırmasını yapıyor. Bir haber yaparken günlerce araştırarak geliyor bilgisayarda yazıyor. Zor ve meşakkatli bir görev yapıyorlar. Televizyonlarda izlediğimiz 1 dakikalık görüntüleri çekip servis yapmak için ne meşakkatler çekiyorlar. Soma'da 3 yerel gazetemiz bulunuyor. Gayet dengeli, uyumlu, tarafsız bir şekilde görevlerini yürütüyorlar. Özel Birlik Koleji'mizin ilki yaparak hazırladığı bu programı çok anlamlı buluyorum. Kendilerine teşekkür ederim. Çalışan gazetecilerimizin de Dünya Çalışan Gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutluyorum."
Konuşmaların ardından Soma'da görev yapan gazetecilere, protokol mensupları tarafından plaketleri takdim edildi. Tören sonunda hatıra fotoğrafı çekerek anı ölümsüzleştiren gazeteciler, kendilerini unutmayan protokole ve bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür etti.
(YS-ERG-Y)

10.01.2013 16:28:40 TSI

Editör: Wan Haber