Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Soma kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı en az 200-300 işçinin madende mahsur kaldığını açıkladı. İşte dakika dakika gelişmeler;

01:51- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu an için 151 işçimiz hayatını kaybetti. Kaza sırasında 787 işçi kardeşimiz içerideydi, 76 yaralı var ve bunlardan 1 inin durumu ağır. Ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Hepimizin canı gidiyor ancak sabaha kadar tüm işçilerimizi çıkarmak zorundayız." dedi

00:35- İtfaiye ekipleri hem oksijen takviyesi hem de yangın söndürme çalışmaları için yoğun çaba sarf ediyor.

00.10- Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da açıklama yaptı. Gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen ölü ve yaralı sayısı konusunda rakam vermeyen Yıldız, önümüzdeki bir kaç saat içerisinde bu rakamları kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

CENAZELER SOĞUK HAVA DEPOSUNA ALINDI

00.04- DHA muhabiri Mücahit Bektaş, ocaktan çıkarılan cenazelerin hastaneye uğramadan Kırkağaç'a gönderildiğini söyledi. Bektaş, Kırkağaç'ta soğuk hava deposunun olduğunu ve cenazelerin buraya gönderildiğini; ancak resmi bir açıklama yapılmadığını açıkladı.

ERGÜN: 157 İŞÇİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

23.59- Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmaları takip eden yetkililerden aldığı bilgiye göre şu ana kadar ölü sayısının 157 olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN SOMA'YA GİDECEK

23.00- Başbakan Erdoğan'ın Soma'ya gideceği açıklandı. Erdoğan yarın sabah Soma'da olacak. 

22.33- AFAD, Soma'daki maden faciasında ölen işçi sayısını 17 olarak açıkladı. Sendika yetkililerinin verdiği bilgiye göre ise bu rakam 20...

22.32- DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, Soma'daki kurtarma çalışmalarından şu ana kadar20 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yıldırım, cenazelerine ulaşılan işçilerin hastanelere götürüldüğünü duyurdu. 

22.29- AFAD, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak ilk kez açıklama yaptı. AFAD, Soma'daki maden kazasında 15 kişinin öldüğünü, 11 işçinin ise yaralı olduğunu açıkladı. Halen maden ocağında 200'ün üzerinde işçinin mahsur kaldığı belirtildi. 

22.20- Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'dan özel uçakla Balıkesir'e gitti. Buradan karayolu ile Soma'ya geçecek olan Yıldız, havaalanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, Soma'daki "sıkıntının büyük" olabileceğini söyledi. Ayrıntılar için TIKLAYIN 

22.05- Maden ocağındaki yangın söndürüldü. Madenin iç bölgelerine doğru dumanın ilerlediği belirtiliyor. Bu arada yangın sonrası, maden ocağına oksijen pompalanıyor.İşçilerin büyük bölümü 400 metre yerin altında bulunuyor. Şu ana kadar 30'a yakın işçinin kurtarıldığı ve tedavi altına alındığı belirtildi. Bu işçilerin dışında, diğer işçilere ulaşılamadı.

21.20- Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden kazasıyla ilgili konuştu. Erdoğan, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

21.00- Soma'daki kurtarma çalışmaları sürüyor. Henüz madende mahsur kalan işçilerle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

20.11- Madenden tahliyeler başladı. İddialara göre yangın sonrası mahsur kalan bazı işçilerin tahliye edildiği belirtildi.

20.07- CNN Türk'te canlı yayına katılan işçi yakını, göçük altındaki işçiler için sürenin giderek daraldığını söyledi. İşçilerin tamamında gaz maskelerinin bulunduğunu; ancak bu sürenin 45 dakika ile 1,5 saat arasında olduğunu anlattı. 
 
Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda işçi mahsur kaldı. Ege Bölgesi’ndeki kömür işletmelerine ait bütün arama kurtarma ekipleri Soma’ya yönlendirildi.

200-300 KADAR İŞÇİ MAHSUR 
 
Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ilçedeki özel bir madende elektrik trafosunda çıkan yangın sonucu madenin içinde bulunan 200-300 kadar işçinin mahsur kaldığını, hastaneye kaldırılan 10 işçiden üçünün hayatını kaybettiğini söyledi.
      
Gazetecilere açıklama yapan Atçı, Eynez mevkiisinde özel bir şirketin işlettiği madenin elektrik trafosunun yanması sonrası duman nedeniyle madenin içindeki 200-300 işçinin mahsur kaldığını söyledi.
      
Atçı, "Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir vardiya işçi, 200-300 civarında içeride, bu işçilerden 10 tanesi çıkarılabildi, hastanelere sevk edildi. Üç tanesinin vefat ettiği bilgisi geldi" dedi.
 
" 20 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ"
 
Bir televizyonunun canlı yayınına telefonla bağlanan Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kazada 20 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

CHP DE HEYET GÖNDERDİ

 
CHP, olay sonrası Soma'ya bir heyet gönderdi. Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel'den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.
 
BAKANLIK HEYETİ SOMA'YA GİDİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma'da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi.
 
Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Soma'daki maden ocağında çıkan yangının ardından İzmir Teftiş Grup Başkanlığından 3 iş müfettişine inceleme görevi verildi.
 
Öte yandan, İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel de Soma'ya gitmek üzere Bursa'dan hareket etti.

Editör: Wan Haber