Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü, 7 Kasım11 Aralık 2012 tarihleri arasında uyuşturucu hap ticareti, hırsızlık, yankesicilik, cinsel saldırı suçlarına karışan 19 kişiyi yakalayarak asli mercilere teslim etti.
Edinilen bilgilere göre, ilk olay 7 Kasım 21012 tarihinde meydana geldi. S.B, İ.D, S.K ve N.Ç ve E.Ç isimli şahısların içinde bulundukları araçta uyuşturucu bulunduğu bilgisine ulaşan polisler, aracı durdurarak arama yaptı. Şahıslardan S.S'nin (17) üzerinden 28 adet uyuşturucu hap çıkması üzerine gözaltına alınana araçtaki 5 kişi, uyuşturucu madde ticaretinden çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıca aynı soruşturma kapsamında şüpheli İ.D'nin Akhisar'daki ikametinde yapılan aramalarda 135 gram esrar maddesi ele geçirildi.
2 Eylül 2012 günü İstasyon Mahallesi Ali Bayram Sokak üzerinde bir vatandaşın evinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak şüpheliler R.F ile E.K yakalanarak gözaltına alındı. 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
28 Kasım 2012 günü Salihli ilçesinden gelen hırsızlar, Namazgah Mahallesi'nde bir ikamette hırsızlık yaptı. İkametten hırsızlık olayına karışan S.Ö. ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı. S.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, A.D ile A.A ise firari olarak aranıyor.
29 Kasım 2012 günü Zafer Mahallesi'nde bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili çalışma yürüten polis ekipleri, hırsızlığı aynı mahallede oturan H.T. ve S.T.'nin yaptığını tespit etti. Şahısların ikametten çaldıkları iddia edilen LCD TV, uydu cihazı, DVD, dikiş makinesini Soma'da ikinci el eşya satan bir işyerine sattıkları tespit edildi. H.T ile S.T, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
25 Kasım 2012 günü Soma ve çevre ilçelerde meydana gelen işyerinden hırsızlık olaylarına ilişkin yapılan araştırmalar neticesinde Turgutalp beldesinde faaliyet gösteren bir Tekel büfesine girmek isteyen 2 kişi yakalandı. Ayvalık'tan çevre ilçelere hırsızlık amacıyla giden 2 zanlı, Soma'da daha önce girdikleri bir marketten çaldıkları malzemelerle birlikte yakalandı. İ.D. isimli şahsın sahte kimlik kullandığı ve 6 ayrı suçtan arandığı öğrenildi. Emniyette ifadeleri alınan İ.D ile R.G, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Aralık 2012 günü Soma'da meydana gelen motosiklet hırsızlıkları konusunda emniyetin yaptığı araştırmalar neticesinde hırsızlığı işledikleri iddia edilen A.G (16) ile M.B (17) tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Aralık 2012 günü Soma'da meydana gelen cinsel saldırı olayları nedeniyle verilen eşkaller neticesinde yakalanan H.A., üç ayrı cinsel saldırı suçundan mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kırkağaç ilçesinde işlediği hırsızlık suçlarından dolayı Soma ve Kırkağaç emniyeti ile Kırkağaç jandarması tarafından yapılan ortak çalışmalar ile Soma'da emniyetin takibinde olan İ.E, F.Y ve Ö.Ö., yakalanarak Kırkağaç polisine teslim edildi. 3 şahıs, Kırkağaç'ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıca kablo ve diğer hırsızlıklardan sabıkası bulunan S.Y. de, aynı dönemde Kırkağaç'ta karıştığı silahla adam yaralama olayının ardından suç aleti tüfekle birlikte Soma polisi tarafından yakalanarak sevk edildiği Kırkağaç'taki adli mercilerce tutuklandı.
(YS-Y)

15.12.2012 17:36:21 TSI

Editör: Wan Haber