Eğitim Bir Sen Soma Temsilcisi Ahmet Açar, son dönemde yeni kurulan bir sendika adına çalışma yapan bazı kişilerin etik olmayan davranışlar sergilediklerini öne sürerek, "Bu sendika mensupları, sendika temsilciliğimiz ve yönetim kurulumuz hakkında yalan yanlış beyanlarda bulunarak üye devşirme yoluna gittikleri bilgisi alınmıştır" açıklamasını yaptı.
Açar, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: "Sendikaların gücü üye sayılarıyla orantılıdır. Bu nedenle sendikaların üye çalışması yapması, eğitim çalışanlarının da herhangi bir sendikaya üye olması ve herhangi bir sendika üyeliğinden ayrılması, yasalarla güvence altına alınmış en doğal haktır. Üye çalışmasında eğitim çalışanının iradesine saygı duyulmalıdır. Çünkü belli bir eğitimden geçmiş insanlar eğriyi, doğruyu birbirinden ayıracak bilgiye ve iradeye sahiptirler. Ayrıca sendikalar, başka sendikaları eleştirmek yerine, kendi proje ve çözüm önerilerini sunup, kendilerini anlatarak üye çalışması yapmalıdırlar. Ancak, son dönemde; yeni kurulan bir sendika adına çalışma yapan bazı arkadaşlarımızın etik olmayan davranışlar sergiledikleri, sendika temsilciliğimiz ve yönetim kurulumuz hakkında yalan yanlış beyanlarda bulunarak üye devşirme yoluna gittikleri bilgisi alınmıştır. Bu durum ilgililerle defaeten görüşülmüş, ancak aynı yanlış davranışlar ısrarla tekrarlandığından ve üyelerimizin de bu durumdan rahatsız olması sebebiyle İlçe Temsilciliğimizce açıklamaları yapma zarureti doğmuştur."
Eğitim Bir Sen Temsilcisi Açar, haklarındaki iddialara ilişkin şu açıklamaları yaptı: "Soma Eğitim Bir Sen Temsilciliği Yönetim Kurulu olarak bizler; görevimizden ve sendikamızdan ayrılmadık, sendikamız ilke ve değerlerinden sapmadığı sürece de ayrılmayı da düşünmüyoruz. Eğitim Bir Sen olarak ilke ve değerlerimizden hiçbir taviz vermeden haklı mücadelemize her geçen gün güçlenerek devam ediyoruz. Sendikamızın hiçbir sendikanın devamı olmadığının; sendikamızın da devamı olan başka bir sendikanın bulunmadığının tüm eğitim çalışanları ve üyelerimizce bilinmesini istiyoruz. Hiç bir eğitim çalışanına sendikamıza üye olması yönünde baskı yapmadığımız gibi, üyelerimize de sendikamızdan ayrılmaları yönünde idari ve manevi baskı kurulmasını doğru bulmuyoruz. Üye ve istifa formlarının çalışanların haberi olmadan düzenlenmesinin insan iradesine saygısızlık olduğunu düşünüyor ve aynı zamanda yasal bir suç olduğunu hatırlatıyoruz. Sendika yönetiminde resmi bir görevi olmayıp, asli görevlerini aksatarak, mesai saatlerinde sendika çalışması için okul okul dolaşanları doğru bulmuyor ve bunun hakkaniyetle bağdaşmadığını hatırlatıyoruz. 'Siyasetle alakamız yok, sendika boş şey, biz gönül hareketiyiz' diyen arkadaşların gönül rızasını hiçe sayarak, gönülleri kırma pahasına hareket ederek, söylemleriyle eylemlerinin uyuşmadığını görüyor ve sendikacılığın kişinin iradesine saygıyla başladığına inanıyoruz. Bazılarına 'biz farklıyız' deyip, hiçbir farklı argüman sunamamalarına bakıp, bizim söyleyemeyip de sizlerin söyleyeceği ne var diye soruyoruz. Bize inanan, güvenen ve destek olan tüm üyelerimize bu güne kadar bize destek oldukları için teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz."
(YS-ERG-Y)

10.01.2013 10:14:18 TSI

Editör: Wan Haber