CHP Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Küçük Sanayi Sitesini dolaşan, esnafın sıkıntılarını tek tek dinleyen CHP'liler, S.S. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimini de ziyaret etti.
CHP'lilerin kooperatif yönetimine yaptığı ziyarette, sitenin genel yapısı, ihtiyaçlara ne ölçüde karşılık verdiği, Soma'da Organize Sanayi Bölgesi kurulması ve ekonomik sorunlar konuşuldu. Sitenin şu anki durumuyla yeterli olmadığı, var olan işyerlerinin darlığı nedeni ile esnafın depo sıkıntısı çektiği, özellikle küçük ölçekli işletmelerin ilçe dışında depo satın almasının, kiralamasının ya da arsa alıp inşaat yaparak bu ihtiyacını gidermesinin mümkün olmadığı dile getirildi. Soma'nın değişik yerlerinde konumlanmak zorunda kalan tamirci, boyacı, marangoz gibi meslek gruplarında faaliyet gösteren esnafın, işyeri ve atölyelerinin çevresel görünüm, gürültü ve ticari verimlilik etkenlerine bağlı olarak gelişen sorunların tam odağında kaldığı ifade edildi.
Site esnafının sorunlarını dinleyen CHP Soma İlçe Başkanı Bayramoğlu, "Bu gidişi tersine çevirmek için mücadele ediyoruz. Bunu yapacak güce ve kararlılığa da sahibiz. CHP Soma İlçe Örgütü, bundan sonra da ilçenin her karışında iz bırakacak çalışmalarını sürdürecek, farklı bir bakış açısı ve çözüm önerileri ile halkın huzurunda olacak" dedi.
(YS-ERG-Y)

09.01.2013 14:21:29 TSI

Editör: Wan Haber