Soma Belediyesi'nin Zafer Mahallesi'nde 1 milyon 400 bin TL'ye yaptırdığı 18 derslikli Anadolu Lisesi'nin açılışı yoğun yağmur altında gerçekleştirildi.
Açılışa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Soma Elektrik Üretim A.Ş. (SEAŞ) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran, belde belediye başkanları, milli eğitim şube müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, ünü sınırları aşan Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. Sonrasında Turgutlu Mehteran Ekibi yaptığı gösteri ile öğrenciler ve protokolün büyük beğenisini topladı.

1 MİLYON 400 BİN TL MALİYETLE YAPILDI
Programın açılış konuşmasını yapan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, belediye olarak Menteşe Kaplıcaları'nın il Özel İdaresi'nden alınması karşılığında mevcut okulu 1 milyon 200 bin TL, çevre düzenlemesini ise 200 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 400 bin TL'ye yaptırdıklarını kaydetti. Şehir merkezinden uzak ve kalabalık nüfusa sahip olan mahallelinin isteği doğrultusunda bu okulu yaptıklarını kaydeden Ergene, "Belediye olarak hamdolsun iyi durumdayız. Biz gelmeden önce belediyenin taşınmazlarını satarak personel maaşları ödeniyordu. Yani resmen batık bir belediyeydi. Uyguladığımız politikalar ve hükümetimizin desteğiyle Soma'da çok güzel işlere imza atıyoruz" dedi.
Böyle bir okulun açılmasından büyük onur duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, "Geçen ayda yine Soma'da bir törenle okul açtık. Sanıyorum, gelecek ayda bir törenimiz olacak. Dolayısıyla Soma Belediyesi'ni ve ilgili kurumları eğitime verdikleri destekten ötürü kutluyorum" diye konuştu.
Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, bu okul yapılmadan önce velilerin çocuklarını büyük külfetle merkeze gönderdiğini belirterek, "Bu okulun yapılmasıyla birlikte bu sorun ortadan kalkmış oldu. Okulun çevre düzenlemesi geç bittiği için açılışı da geç oldu. Okulun yapımında emeği geçen Soma Belediyesi'ne teşekkürlerimiz sunuyorum" dedi.

"İNŞALLAH BU OKUL GELECEĞİMİZİ BEREKETLENDİRECEK"
AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, "Arka Mahalle" olarak bilinen Zafer Mahallesi'nin böyle bir okula ihtiyacı olduğunu belirtti, "Adı Zafer Mahallesi olan ve Arka Mahalle olarak bilinen bu mahallenin benim siyasete başlamamda önemli yeri ve mazileri vardır. Onun için ne zaman bu mahallede bir etkinlik varsa orada bulunmak benim için büyük bir şereftir" diye konuştu.
Yağmurun bol olduğu bereketli bir günde böylesine güzel bir okul açtıklarını kaydeden Tanrıverdi, şöyle konuştu: "İnşallah bugün gibi bu okul geleceğimizi de bereketlendirecek. Bugün aynı zamanda 2. dönemin başladığı gün. Belediyemiz bu benim işim değil mantığıyla değil, bilimle ilimle bu yavrularımızın buluşması gerekiyor, çünkü bunlar ülkemizin geleceğidir. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır mantığından hareketle elini kolunu sıvamış ve böylesi güzel çok önemli işe imza atmıştır. Belediye Başkanımızı ve meclis üyelerimizi tebrik etmek istiyorum. Böylesi güzel ve nitelikli bir Anadolu Lisesi'nin ortaya çıkmasında önemli katkıları olmuştur. Belediyemizin yaptıklarını bu yağmurlu günde anlatmak belki mümkün olmayacaktır. Ama bir de diğer siyasi parti milletvekilleri görmezden gelse de halkımız yapılanları görmektedir. Onlar yapılanları örtmeye vatandaştan esirgemeye çalışsa da artık bizim hemşehrilerimiz bunu yakından görmekte onların yalanının iftiralarının ne anlama geldiğini iyi bilmektedirler."

CHP'Lİ ÖREN'E ÜSTÜ KAPALI CEVAP
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in Bölge Isıtma Sistemi ile ilgili meclise verdiği soru önergesini kasteden Tanrıverdi, "Zamanında gelip mangalda kül bırakmadılar. Şimdi biz yerine getirince, milletin kafasını karıştıracak sözler söyleyerek milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Ama sözü biz verdiysek, şehrin ısıtma sorununu çözeceğiz dediysek, Somalılar merak etmesin, bu söz yerine gelecek. Soma en çevreci bir şekilde ısınacak, hanım kardeşlerimiz en temiz bir şekilde evinde yaşayacak. Yavrularımız geleceğe daha sağlıklı bir şekilde yürüyecek" diye konuştu.
Vali Halil İbrahim Daşöz de, başarılı belediyecilik hizmetleriyle örnek çalışmalar yapan Belediye Başkanı Ergene'nin, eğitim konusunda da sorumluluk üstlenip okulun yapımını gerçekleştirdiğini, bu nedenle kendisini tebrik ettiğini ifade etti. Soma'nın birlik ve beraberlik içinde bir görüntü verdiğini ifade eden Vali Daşöz, her geldiğinde ilçenin değiştiğini gözlediğini, yeni yatırımlara şahitlik ettiğini söyledi.
Daşöz, Manisa'nın büyükşehir statüsü kazanması sonrası Soma'nın önemini daha da artıracağına inandığını da sözlerine ekledi.
(YS-ERG-Y)

11.02.2013 17:43:07 TSI

Editör: Wan Haber