Soma Belediyesi, sağlık alanında yaptığı yatırımların bir yenisini daha tamamladı. Cumhuriyet Mahallesi'nde Ebu Bekir Camisi'nin yanında yapılan 10 Nolu Sağlık Ocağı ve 112 istasyonu hizmete hazır hale getirildi. Doktor atamasının ardından mahalle halkı sağlık hizmeti almaya başlayacak.
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan, tamamlanan sağlık ocağında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ergene, yaptığı açıklamada, "Soma Belediyesi olarak ilçemizde bulunan 8 sağlık ocağının 4'ünü biz yaptık. İnşallah Cumhuriyet Mahallesi halkının istediği sağlık ocağı da tamamlandı ve Şubat ayı itibari ile hizmet vermeye başlayacak. Sağlık ocağımızın arsası vatandaşın bağışı inşaatı, iç dizaynı ve malzemeleri belediyemiz tarafından tamamlandı. Sadece çevre düzenlemeleri ve sağlık tefrişatları yapılacak. Bu sağlık ocağımız binası 2 kısımdan oluşuyor. Aynı zamanda binanın diğer yarısı ayrılarak 112 istasyonunun 2. nöbet yeri olarak hazırlandı. Turgutalp'te Ünlü kent sitesi yakınlarına da en kısa zamanda bir sağlık ocağı yapılacak. Soma Belediyesi her konuda olduğu gibi sağlık alanında da önemli yatırımlar yapıyor" dedi.

"112'NİN İSMİ VARDI, KENDİSİ YOKTU"
Soma Sağlık Grup Başkanı Babacan ise, sağlık ocağı ve 112 istasyonunun ikinci nöbet yerinin tamamlandığını belirterek, "112 istasyonumuzun 2.'sinin ismi vardı, ama kendi binası yoktu. Buranın hizmete geçmesi ile birlikte 112 birimi 2. istasyonuna kavuşmuş olacak. Böylece vakalara daha hızlı bir şekilde ulaşılacak. Belediye Başkanımıza Soma'da yaptığı sağlık hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Soma'da şu anda 2'si 112'nin, biri de Soma Devlet Hastanesi'nin olmak üzere 3 adet ambulans bulunduğunu kaydeden Babacan, "Yeni 112 istasyonuna bir ambulans daha şart. En kısa zamanda bu istasyonumuza da bir ambulans kazandıracağız" dedi.
(YS-ERG-Y)

17.01.2013 17:12:03 TSI

Editör: Wan Haber