Soma İş Adamları Derneği'nin (SİAD) davetiyle 16 kişilik Amerikalı bir grup, ilçeyi ziyaret edecek.
Aralarında eski bakan, bilim adamı, yazar, finans müdürü ve işadamlarının bulunduğu heyet, bugün akşam saatlerinde Soma'da olacak. SİAD Başkanı Kerim Karakaş, konuya ilişkin açıklamasında, "Aslen Somalili olup Amerika'da ikamet eden heyet, Soma ilçesinin Somali ile kardeşlik ilişkilerini incelemek, görmek istedi. 16 kişilik bir heyet hafta sonu Soma'da olacak. Misafirlerimiz, ziyaret çerçevesinde Kaymakam Abdulkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ile görüşecek. Aynı zamanda iş adamlarıyla dernek binasında görüşmeler yapacaklar" dedi.
Kerim Karakaş, Amerika'dan gelecek olan misafirlere ilçenin tarihi Darkale köyünü, Kömür madeni ocaklarını ve termik santralini gezdireceklerini ve bu süre içerisinde Türk kültüründen örnekler de sergiyeceklerini söyledi.
İkili yapılacak görüşmelerde, geçen yıl Soma'ya gelen ve Özel Birlik Koleji'nde eğitim ve öğretime devam eden Somalili öğrenciler tercümanlık yapacaklar. Ziyaret çerçevesinde başta Kaymakamlık olmak üzere Belediye, ELİ Müessese Müdürlüğü ve SEAŞ Genel Müdürlüğü de değişik programlar çerçevesinde ev sahipliği yapacak.
(YS-ERG-Y)

04.01.2013 11:59:11 TSI

Editör: Wan Haber