Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2011 yılında KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Hanım Onur'un lösemi olan 5 yaşındaki kızı Solin'e bakması için mahkemeye verilen tahliye talebi olumlu karşılanarak, tahliyesine karar verildi.
2011 yılında beri tutuklu bulunan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un tahliyesine ilişkin dilekçe avukatı Canan Atabay tarafından Diyarbakır 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi. Avukat Canan Atabay'ın mahkemeye verdiği dilekçede, Hanım Onur'un kızı Solin'in 1 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığı, 8 yaşındaki oğlu Mithat'ın ise epilepsi hastası olduğu belirtildi. Solin'in, annesi tutuklu olduğu için tedaviye cevap vermediği ve son zamanlarda psikolojik travma nedeniyle davranış bozukluğu yaşadığı belirtilerek, anne Hanım Onur'un hasta çocuklarının yanında bulunması gerektiği belirtilerek tahliyesi istendi. Mahkeme, tahliyeye ilişkin dilekçeyi inceleyerek kararını açıkladı. Solin'in annesi Hanım Onur tahliye edildi. Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adli kontrol ile tahliyesine karar verilen Hanım Onur'a yurtdışına çıkış yasağı getirildiğini belirten Avukat Canan Atabay, müvekkilinin haftada bir gün bulunduğu yerde polis merkezine giderek imza vermesi, çocuklarının tedavisi için gittiği yerde de imza vermesinin kararlaştırıldığını söyledi.
AİLEDEN KAMPANYAYA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Hanım Onur'un tahliye edilmesi için düzenlenen kampanyaya destek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Onur'un kız kardeşi Ümran Bilgiç, haberi aldıktan sonra sevinçten şaşırdıklarını söyledi. Bilgiç, "Başlatılan kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklar bu karara çok sevindi. Hanım Onur için evimize akın edenler oldu. Dostlarımızla sevinçlerimizi paylaştık. Haberi alır almaz ailemizi temsilen bir heyet Hanım Onur'u almak için Mardin'e hareket etti. Haberi duyduktan sonra avukatlarla görüştük ve doğru olduğunu öğrendikten sonra Mardin'e aile fertlerimiz hareket etti" dedi.
Hanım Onur'la ilgili tahliye kararının yazıldıktan sonra tutuklu bulunduğu Mardin Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi. Hanım Onur, 2011 yılında Cizre Kent Meclisi soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra KCK'ya üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.
(AKK-ÖK-Y)

11.02.2013 15:17:34 TSI

Editör: Wan Haber