KCK davasından tutuklu bulunduğu Mardin Cezaevinden Adli Kontrol ile tahliye olan Hanım Onur, lösemi hastası kızı Solin ve epilepsi hastası oğlu Mirhat'a kavuştu. Anne ve çocuklarının buluşmasında duygusal anlar yaşandı.
Mardin Cezaevi çıkışında Babası Cemal Yural ve akrabaları tarafından karşılanan Hanım Onur, çok sayıdaki araçla birlikte Cizre'ye doğru yola çıktı. Onur, Dicle Mahallesindeki evinin girişinde akrabaları ve çok sayıdaki vatandaş tarafından zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Araçtan iner inmez kendisini karşılayan lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat'a sarılan Onur, gözyaşlarına hakim olamadı. Annelerine kavuşan Solin ile Mirhat ise hem heyecandan hem de sevinçten konuşamadı.
Kalabalığın yoğun sevgi gösterisi nedeni ile güçlükle eve girebilen Hanım Onur, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Kendi çocukları adına çok mutlu olduğunu belirten Hanım Onur, "Benim çocuklarımın bana ihtiyacı var. Benim çocuğumun söylediği bir laf vardır. Benim gibi binlerce çocuk var ve binlerce olan bu çocukların aileleri cezaevlerinde. Kiminin eşi, kimi kendisi, kimi de kadın erkeği ile birlikte cezaevlerindeler. Cezaevinde bulunan kiminin çocuğu Yibo'da yatıyor. Kiminin çocuğu başkalarının yanında yatıyor. Bence o çocuklar için de bir şeyler yapmalı. Eğer Türkiye'deki tüm halklar Solin ölmesin diyorsa, barışın gelmesi içinde herkesin elini taşın altına koyup barışın gelmesi için çabalaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Lösemi Hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat duygu seli içerisinde karşıladıkları anneleri Hanım Onur ile birlikte sevgi seli içerisinde kendilerini evde bekleyen akrabalarının yanına geçti.
(AY-YHY-Y)

11.02.2013 21:23:01 TSI

Editör: Wan Haber