KCK davası kapsamında 2011 yılı Eylül ayından beri tutuklu bulunan Cizre Belediyesi eski başkan yardımcısı Hanım Onur tahliye edildi. Onur, "Bu kampanyayı başlatan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Mardin E tipi kapalı ceza evi önünde bekleyen yakınları, Onur'un tahliyesini zılgıtlarla karşıladı. Hanım Onur göğsünde taşıdığı Kuran'la çıkması dikkat çekti.
Hanım Onur, cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu kampanyayı başlatan herkese teşekkür ediyorum. Bir insanın özelikle hasta olan bir evladına... Aslında keşke böyle olmasıydı. Keşke çocuğum hasta olmasaydı. Bir çözüm ile bir barış ile dışarı çıksaydım. Belki daha mutlu olurdu. Şu an bir burukluk yaşıyorum. İçeride aynı durumda olan birçok anne var. Ben onları yalnız bırakıp geldim. Bir yanım kızıma kavuşacağım diye mutlu bir yanımda onları düşünce çok üzülüyorum. Ben başbakana mektup yazmıştım. Birçok yere mektup yazmıştım. Hem üyesi olduğum parti hem de farklı partilere mektup yollamıştım. Birçok üniversiteli genç benim için kampanya başlattı. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle Diyarbakır üniversitesindeki arkadaşlara" dedi.
Barış sürecini desteklediğini aktaran Onur, "Bugün eğer bir barış adımı atılmasaydı, Solin bu durumda olması da zannedersem çok farklı yorumlanırdı. Ama bu bir adımdır. Umarım bu barış süreci tüm Türkiye halkları için, yani başbakanın atacağı her adımı ben destekliyorum. Özellikle partim olarak ben destekliyorum. Çok heyecanlıyım çocuklarıma gitmek istiyorum" diye konuştu
Anne Ayşe Yural ise, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Kızını getirmedim. Hava soğuktu hastalanır diye getirmedim. Annesinin çıktığını söyledim, kardeşine sarılıp ağladı. İnşallah bunun sonunda barış gelir" dedi.
Baba Cemal Yural da, "Herkese çok teşekkür ediyoruz. Kürt Türk Arap herkese teşekkür ediyoruz. Solin annesine kavuşacak. İnşallah daha iyiye gidecek. Darısı bütün içerdekilerin başına. heyecandan ne diyeceğimi bilemiyorum. Sağlık durumunda en son Diyarbakır çocuk hastanesine yatırılmıştı. Sonra imza kampanyası başlatıldı. İnşallah bu barış simgesi olur" diye konuştu.

"ERDOĞAN BENİ MUTLU ETTİ, ALLAH DA ONU MUTLU ETSİN"
80 yaşındaki ninesi Fatma Yural ise, "Allah Cumhurbaşkanından, Başbakandan, herkesten razı olsun. Bizleri mutlu ettiği gibi onları da etsin" dedi.
Avukat Şeyma Ürper Gökçe ise, "Gerçekten çok mutluyuz. Solin için çok mutluyuz. Keşke hasta olmasaydı. Bu hukuki talebimizin yer bulmuş olmasına çok müteşekkiriz. Herşey Solin için oldu. İnşallah Solin sağlığına kavuşacak."
Cezaevinden çıktıktan sonra Hanım Onur, yanındakilerle beraber Cizre'ye hareket etti.
Beş yaşındaki lösemi hastası kızı Solin ve epilepsi hastası oğlu Mirhat'la birlikte olabilmesi için Onur'un tutuksuz yargılanması isteğiyle imza kampanyası başlatılmıştı. kampanyaya katılan 40 binden fazla kişi, Onur'un tahliyesi için imza vermişti.
(MA-YHY-Y)

11.02.2013 19:48:18 TSI

Editör: Wan Haber