Bingöl'ün Solhan Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı arasında 19 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.
Solhan Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır ve belediye çalışanları katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Yaşar Kalır, sözleşmenin 19 personeli kapsadığını söyledi. Sözleşme kapsamında işçilere ilk yıl yüzde 25, ikinci yıl için de yüzde 15 zammın öngörüldüğünü vurgulayan Yaşar Kalır; "Solhan Belediyesi'nde yapılan sözleşmemiz 19 işçiyi kapsamaktadır. Yapılan sözleşmede ücret artışlarında sendika olarak saygı ile karşılıyoruz. Sayın Başkanımız her zaman olduğu gibi duyarlı davranmıştır. Sayın Başkanın ilçedeki çalışmaları da sendika adına yakinen takip etmekteyiz. Bölgedeki başarılı belediye başkanlarımızdan biri olduğunu görüyoruz. İşçiler ve sendikamız adına teşekkür ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz" dedi.
Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ise, personele çok önem verdiklerini belirterek; "Belediye personelimizin çalışmaları sayesinde ilçemizde hizmet kalitesi artmaktadır. Onların yaptığı çalışma bizleri ve vatandaşları memnun etmektedir. Başkan olarak benim de personelin hakkını vermem gerekirdi. Hizmet-İş Sendikası'yla yaptığımız görüşmelerde ilk yıl yüzde 25, ikinci yıl ise yüzde 15 üzerinde karar aldık. Yeni sözleşmemiz çalışanlarımıza ve belediyemize hayırlı olsun" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.
(NA-MSA-Y)

14.02.2013 16:34:26 TSI

Editör: Wan Haber