Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) 14. Genel Kurulunu gerçekleştirdi.
SÖGİAD'ın yeni başkanı Mehmet Yabancı oldu. SÖGİAD Salonunda gerçekleşen genel kurul toplantısında SÖGİAD üyelerinin yanı sıra Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan'da bulundu.
Gerçekleştirilen genel kurulda konuşma yapan SÖGİAD Başkanı Derya Semerci, kendisine 2 yıl süre ile dernek başkanlığını yürütme fırsatı tanındığı için teşekkür etti. SÖGİAD'ın faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Derya Semerci konuşmasında; "Ocak 2010'da göreve gelen yönetimimiz hızlı bir şekilde idari, siyasi ve STK'larla olan ziyaret takvimini tamamlamış, Söke'de sivil toplum platformunun kurulmasında etkin rol almış, derneğimizin bütçe esaslarını yeniden gözden geçirmiş ve ciddi iyileştirmeler yapmış, en önemlisi mevcut üye sayımızın arttırılması hususunda çalışmalarda bulunmuştur" dedi.
Türkiye'ye genel olarak bir bakıldığında ticaretin her geçen gün daha da zorlaştığını, karlılıkların düştüğünü, rekabetinse en üst seviyelere çıktığını belirten Derya Semerci konuşmasında; "Bizler SÖGİAD üyeleri olarak bundan sonraki süreçteki hedefleri OSB'nin ilerlemesi, Söke Ovası'nın elektriğe kavuşması, 2. fakülte binasının inşası, Söke'ye yeni yatırımcı ve iş olanakları sağlanması, üyeler arası iç ticaretin arttırılması, Söke çayı ve yatağının ıslah edilmesi, yeni üye kazanımları, oda ve belediye seçimleri süreçlerinde daha etkin rol alarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek olmalıdır" ifadelerine yer verdi.
SÖGİAD Genel Kurulunda konuşma yapan EGAFED Başkanı Efkan Ceylan yaptığı konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinde KOBİ'lerin büyük pay sahibi olduğunu ancak KOBİ'lerin finansmandan üretime kadar en büyük sıkıntı yaşayanlar olduğunu belirten Efkan Ceylan; KOBİ'lere daha fazla önem verilmesi ve imkanlar sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Sicil affının iş dünyasının istediği boyutlara çıkamadığını belirten EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; "Sicil affı yeniden gözden geçirilmeli ve değerlendirilmelidir. Silinmeyen sicillerinden dolayı sıkıntı çeken iyi niyetli firmalarımız var" dedi. Ülke olarak hassas ve önemli bir süreçten geçildiğini, gündemde olan ve önemli adımların atıldığı barış sürecinde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Efkan Ceylan; "Terör sadece hükümetin değil, Türkiye'nin sorunudur. Tüm Türkiye el ele verip, bu sorunu sağduyulu şekilde çözmelidir" diye konuştu.
Yapılan genel kurulda SÖGİAD'ın 14. Yönetim Kurulu Mehmet Yabancı, Reşat Alper Er, Burak Semerci, Bilal Ülker, Metin Sakalar, Kerim Özyıldız ve Ersin Bayrı'dan oluştu. Kemal Semerci, Mehmet Çınar ve Oktay Karabıyık Haysiyet Divanı'nı; Ahmet Köylü, Hakan Bingöl ve Canan Gündoğdu Denetleme Kurulu'nu; Efkan Ceylan, Salih Deniz Günal ve Derya Semerci ise Yüksek Danışma Konseyi'ni oluşturan isimler oldu.
SÖGİAD'ın yeni dönem Başkanı Mehmet Yabancı yaptığı açıklamada; "SÖGİAD'ın her zaman büyük hedefleri olmuştur ve olmaya devam edecektir. SÖGİAD yeni yönetim kurulu olarak öncelikli hedeflerimiz SÖGİAD üyeleri arasında ticari koordinasyonu sağlamak, üyelerimizin beklentilerine cevap vermek, derneğimizin organize ettiği Tarım, Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı Fuarı'nı bölgesel ve ulusal boyuta taşımak ve marka değeri arttırmak, Söke'nin sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak ve Sökenin öncelikli konu ve projelerini gündeme taşımak, Türkiye ve Dünya gündemindeki gelişmelere dikkat çekmek, bağlı olduğumuz Federasyon ve Konfederasyonda SÖGİAD'ın saygınlığını ve etkinliğini arttırmak olacaktır" dedi.
(LT-MB-İK)

15.01.2013 10:15:38 TSI

Editör: Wan Haber