Arama-Kurtarma çalışmalarında herkesin takdirini toplayan Söke Belediyesi itfaiye ekibine ilk takdirde Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'den geldi. Başkan Özekmekçi, ekibe "Sizinle gurur duyuyorum" dedi. Makamında İtfaiye Müdürü Vural Salman ve personel Taner Günhan, Yusuf Kalın, Kemal Sevindik ile Mustafa Ali Ekitmen'i kabul eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi takdir belgelerini verdi. Gerçekleşen mini törende Söke Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna ve Enver Helvacı'da bulundu.
Söke Belediyesi İtfaiye Ekibi'nin başarılı çalışmaları ile övündüklerini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Yaşanan acı olayda personelimizin çalışmasından dolayı çok sayıda teşekkür eden oldu. Bu başarı ekipte yer alan cesaretli arkadaşlarımızındır. Bu tür ekiplerin kurulması ve içinde yer almak öncelikle gönüllüğe dayanır. Pratikte ilk faaliyetiniz olmasına rağmen, gösterdiğiniz başarı için her birinizi kutluyor, Söke Belediye Başkanı olarak sizlerle gurur duyuyorum" dedi.
Bilindiği gibi bir süre önce Söke'de yaşanan acı olayda 4 kişilik Arslan Ailesi'nin içinde bulunduğu otomobilin Menderes Nehri'nde aranması ve aracın çıkarılmasında büyük çaba sarf eden Söke Belediyesi İtfaiye ekibi herkesin takdirini toplamıştı. Söke Belediyesi aracın bulunabilmesi için bir de 7 bin TL değerinde sonar cihazını almış, arama çalışmalarının teknolojik olarak da yapılmasına büyük katkı sağlamıştı. Aracın yeri bu cihazla bulunmuştu.
(LT-SK-İK)

15.02.2013 10:39:27 TSI

Editör: Wan Haber