Söke Kız Meslek Lisesi'nden bu yıl mezun olan Sökeli atlet Zekiye Çelik, zor şartlar altında atletizmde Söke'yi temsil etmek için mücadele ediyor.
Sökeli Zekiye Çelik, daha iki gün önce Menemen'de koştuğu müsabakada Türkiye 7.'liği elde etti, önümüzdeki günlerde Ankara'da bir başka Türkiye Şampiyonası koşacak ama bu sporu uzun yıllar sürdürebilmesi için en fazla ihtiyacı olan kendisine destek verilmesinden det yanıyor.
Sökeli Atlet Zekiye Çelik atletizm ile orta 1'de tanıştı. 6 yıldır kendi imkanları ve babası İsmail Çelik'in desteği ile durmadan çalışan Zekiye Çevik; 2012 yılı içinde 3 bin metrede bir Aydın ikinciliğinin yanı sıra Muğla'da 5 bin metrede Türkiye 5.'liği elde etmeyi başardı. Zekiye, önümüzdeki günlerde Ankara'da bir kez daha Türkiye Şampiyonası'nda ter dökmeye hazırlanıyor. Aydın'da yaşayan emekli polis Muzaffer Kaplan'ın gönüllü antrenörlük yaptığı Zekiye Çelik'in hedefi ise Milli Takım formasını giyebilmek. Zekiye Çelik antrenmanları için her gün trenle Aydın'a gidiyor.
İşçi olarak çalıştığını ve maddi zorluk içerisinde olduklarını belirten baba İsmail Çelik; kızı için destek istedi. Kızının başarıları ile gurur duyduğunu belirten İsmail Çelik; "Bu başarıların daha da artması mümkün. Yeter ki elimizden tutulsun" diye konuştu.
(LT-MB-İK)

24.12.2012 16:11:59 TSI

Editör: Wan Haber