Gıda Tarım ve Hayvancılık Söke İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından köylerde çiftçilere eğitim ve bilgilendirme toplantıları devam ediyor.
Söke'ye bağlı tüm köylerde bilgilendirme toplantılarının yanı sıra arazide uygulamalı eğitimler de verilirken; bu eğitim faaliyetlerine üreticilerin ilgisi ise dikkat çekiyor. Bilgilendirme toplantılarının son örneği Yenidoğan Beldesinde gerçekleşirken, toplantıda Ziraat Mühendisleri Ergün Soydaş, İrfan Tonyalı, Ali Bilginer ve Gülsüm Adam zeytincilik, budama, hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda bilgiler verdi.
Zeytincilik üzerine yapğılan bilgilendirme toplantısında; ülkemiz ve Söke ekonomisinde önemli bir yeri olan zeytinin bilinçli yetiştirilmesi özellikle kışlık bakımlarının iyi yapılması gerektiği konusunda duruldu ve gereksiz aşırı gübreleme, ilaçlamadan kaçınılması gerektiği hususlarının altı çizildi. AB projeleri, Kalkınma Ajansları, TKDK programları, Organik Tarım, İyi Tarım Uygulamaları, Çatak desteklemeleri, Dorudan gelir ve Tarımsal desteklemeler konusunda bilgiler veridi, sorular cevaplandı.
Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Ali Körlü Kurum olarak ilçemize bağlı tüm köylerde yıl boyunca bilgilendirme toplantılar yapıldığını çiftçilerden yoğun ilgi gördüğünü ve bu ilgiden çok memnun olduğunu belirtiyor.
(LT-MB-İK)

14.02.2013 11:20:26 TSI

Editör: Wan Haber