Türkiye'nin en önde gelen tarım merkezlerinden Aydın'da uzun süredir beklenen yağışlar gerçekleşmeye başladı. Mevsim itibariyle kurak seyreden havalar 2 gündür devam eden yağışlarla normal seyrine döndü. Aydın Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri Söke'de son 30 saat içerisinde metrekareye 45 kilo yağış düştüğünü ve yağışların sağnak şeklinde pazartesi gününe kadar devam edeceğini açıkladı.
Aydın'da son 2 gündür gerçekleşen yağışlarda yağmura en fazla ihtiyaç duyulan Söke'de adeta yüzler güldü. Aydın merkez ve çeşitli ilçelerde dün metrekareye 13,2 kilogram, 6 Aralık Perşembe günü öğlen saatlerine kadar ise 8,2 kilogram olmak üzere metrekareye toplam 21,4 kilo yağış düştü. Söke'de ise dün metrekareye 17,8 kilogram yağış düşerken 6 Aralık Perşembe günü ise öğlen saatlerine kadar 27,2 olmak üzere metrekareye 45 kilo yağış düştü.
"BUĞDAY EKİLİ 90 BİN DÖNÜM ALAN YAĞIŞ BEKLİYORDU"
Söke Ovası'nda bu yıl çiftçilerin büyük çoğunluğunun buğday ektiğini ve yağışların kendilerini çok sevindirdiğini belirten Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, "Zor günler geçiren çiftçimiz, bu yıl da başka bir umutla buğday ekti. Söke Ovası'nda şu anda yaklaşık 90 bin dönüm alanda buğday ekili. Ve uzun zamandır beklenen yağışların olmaması da çiftçimizi endişelendiriyordu. Bu yağış başta buğday ürünü eken çiftçimizin yanı sıra zeytinciyi olmak üzere tüm çiftçilerimizi sevindirdi. Yağmura çok ihtiyaç vardı. Şükürler olsun ki yağış gerçekleşti. Bunun yanı sıra 2013 yılında tekrar kuraklıkların geri gelmesinden söz ediliyor. Bu nedenle yağmura büyük ihitiyaç var" diye konuştu.
(İK)

06.12.2012 14:18:46 TSI

Editör: Wan Haber