Söke'de günlerdir süren acı bekleyiş sona erdi. Geçtiğimiz Pazar günü Söke'nin Çatalarmut mevkiinde araçları ile Menderes'e düştükleri tespit edilen Arslan Ailesi'nin cansız bedenleri, araçları ile sudan çıkarıldı. Acı bekleyiş 6 gün sürdü.
Çocukları Eyüp ve Sıla Eylül Arslan'a karne hediyesi olarak Didim'e götüren ve dönüşte Büyük Menderes Nehrine düşen Sökeli Mehmet Arslan ile eşi Necla Arslan'ın içinde bulunduğu araç 6. gününde Büyük Menderes Nehri'nde bulundu.
Söke'de Tuzburgazı Köyü yakınlarında Çatalarmut Mevkiinde Büyük Menderes Ana Tahliye Kanalına uçan Sökeli Arslan Ailesinin içinde bulunduğu araç bulundu. Geçtiğimiz Pazar gününden buyana aracın düştüğü nehirde Söke Belediyesi İtfaiyesi, İzmir Sivil Savunma, İzmir Emniyet Müdürlü Su Altı Grup Amirliği, son olarak Ankara ve Tekirdağ'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Ekiplerinin Büyük Menderes Nehrinde sürdürdükleri arama çalışmalarında 7 km'lik nehir karış karış aranmıştı.
Sonar cihazları, güçlü mıknatısların yanı sıra özel aparatlarla sürdürülen çalışmalardan bir sonuç alınamazken; dün akşam Büyük Menderes Nehrinden kazanın meydana geldiği Ana Tahliye kanalına su besleyen Özbaşı Regülatörü Kapakları kapatılarak nehirdeki su seviyesinin düşmesi sağlandı. Aracın nehre düştüğü köprünün altında motor yağ lekelerine rastlanması üzerine arama çalışmaları köprünün altında yoğunlaştırıldı. JAK ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği dalgıçları bu bölgede yaptıkları aramalarda aracı 6 metre derinlikte buldular. Köprü altındaki ızgaralara takıldığı tespit edilen 09 LB 646 Plakalı aracı kurtarma çalışmaları başlarken, aracın bulunduğu haberini alan yakınları kaza mahalline akın ettiler. Aracın sudan çıkarılması sırasında jandarma bir başka üzücü kazanın yaşanmaması için bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Aracı çıkarma çalışmaları sırasında gözü yaşlı baba emekli başgardiyan Ahmet Arslan, 112 Ambulansı içerisinde sağlık ekiplerinin gözetimi altında bulunurken, fenalaşan bazı yakınlarınada 112 ekiplerince müdahale edildi.
Aracın ızgaralara takılması, bağlanan halatların iki kez kopması gibi sıkıntıların yaşandığı çalışmalarda; araç zorlukla da olsa çıkarıldı. Aracın sudan çıkarılması sırasında içinde bulunan cenazelerin akıntıya kapılmaması için nehirde balık ağları ile de önlemler alındı. İlk olarak talihsiz çocuk Eyüp Arslan'ın daha sonrada diğer kaza kurbanlarının cansız bedenleri aracın içinden çıkarıldı. Cenazeler gözyaşları arasında Söke Belediyesine ait cenaze araçları ile Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.
Söke'de kuru gıda ticareti yapan Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35), kızı Eylül Arslan (11) ve Eyüp Arslan (6)'ın ölümleri Söke'de büyük üzüntü yaratırken; cenazelerin Adli Tıp'a gönderileceği belirtildi.
(LT-İK)

02.02.2013 15:33:34 TSI

Editör: Wan Haber