Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, açık öğretim ortaokul ve lise kayıtları ile ilgili açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada; Açık öğretim hizmetlerinin yaygınlaştırılması, hızlandırılması, vatandaşların erişimlerinin kolaylaştırılması, kaynakların verimli kullanılması, hizmetin daha etkin bir şekilde sunulması amacıyla 28.12.2012 tarih 2012/45 Sayılı Bakanlık Genelgesiyle, Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Kayıt Kabul, veri girişi ve diğer iş ve işlemlerinin Halk Eğitim Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezi müdürlükleri tarafından yürütüleceği belirtildi.
Söke'de açık öğretim Lisesi iş ve işlemleri Halk Eğitim Merkezi Jaletepe Ek Binasında oluşturulan açık öğretim Bürosunda Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince görevlendirilen personel tarafından yürütüleceği belirtilen açıklamada; mesleki açık öğretim Lisesi kayıtlarının (İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi) kayıtlar ve diğer işlemler eskiden olduğu gibi yine ilgili Meslek Liseleri Müdürlüklerince yapılmaya devam edileceği ifade edildi.
Açık öğretim Ortaokulu iş ve işlemleri de 4 Şubat 2013 tarihinden itibaren Söke Jaletepe Ek Binasında yapılacağı, diğer ilk ve orta okullar tarafından kayıt alınmayacağı öğrenildi. Açık öğretim Lisesi yeni kayıt dönemi 21 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi açıklamasında; "12 yıllık zorunlu eğitim nedeniyle örgün eğitim çağında olup, ortaokulu bitirip herhangi bir liseye kayıt olmamış öğrencilerin mağdur olmaması için açık öğretim Lisesine kayıtlarını yapmalarını önemle hatırlatırım" dedi.
(LT-MB-İK)

21.01.2013 16:18:15 TSI

Editör: Wan Haber