Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı, parti içi kırgınlıkları gidermek ve birliktelik mesajı vermek amacıyla dayanışma gecesi düzenledi.
CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un da katıldığı dayanışma yemeğine Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı başta olmak üzere partililer yoğun ilgi gösterdi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de davet edildiği gecede renkli görüntüler ortaya çıktı, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kuşadası Alkoçlar Adakule Otel'de gerçekleşen Söke CHP Dayanışma gecesinde açılış konuşması yapan Söke İlçe Başkanı Osman Ünsal, partililerine yerel seçimler öncesi dayanışmaya davet etti.
CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ise konuşmasında; iktidarı eleştirerek CHP'nin etnik kimlik, din ve dil sorgulamayan insan odaklı bir parti siyaseti benimsediğini savundu. CHP Aydın Milletvekilleri Osman Aydın, Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da yaptıkları konuşmada AK Parti hükümetini hedef aldılar.

GÖRÜŞ AYRILIĞI DEĞİL BİRLİK BERABERLİK VAR
CHP'nin üzerinde oyunların oynanmak istendiğini öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan; ise iktidarın ve bazı kesinlerin CHP'de iç karmaşıklık ve görüş ayrılığı olduğu izlenimi vermeye çalıştığını ve CHP'nin birlik beraberlik içerisinde iktidara yürüdüğünü iddia etti.
Bülent Tezcan konuşmasında şunları söyledi; "CHP'yi kendi kafalarındaki düşünceyle dizayn etmek isteyenler, CHP'nin içinde kavga varmış gibi göstermek isteyenler, Anadolu coğrafyasındaki direniş gücü ve Mustafa Kemal ruhundan korkanlar avuçlarını yalayacaklar. CHP ve ülke üzerinde oynanmak istenen oyunları, Söke, Kuşadası, Aydın ve Türkiye halkı bozacak"
Bülent Tezcan konuşmasında CHP'li belediyelerin sürekli iktidar baskısı altında olduğunu da belirterek, "Tüm baskı ve tehditlere rağmen yılmadan çalışan ve hizmet üreten tüm CHP'li Belediye Başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Dayanışma gecesinde konuşma yapan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi de 'Ben Anadolu Çocuğuyum' isimli şiiri okudu. Başkan Özekmekçi; "Belediyelerimiz baskı altında. Görev süremiz içinde yaptıklarımız yanında yapamadığımız işler var. Yaptıklarımız için övündüğümüz ve destekleriniz için teşekkür ettiğimiz gibi, elimizde olmayan nedenlerle yapamadığımız işler için de sizlerden özür diliyoruz"
Konuşmaların ardından partililer müzik eşliğinde eğlenirken İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve İlçe Başkanı Osman Ünsal, Aydın Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile birlik ve beraberlik pastası kesti.
(LT-KY-İK)

03.02.2013 14:11:32 TSI

Editör: Wan Haber