Söke'de Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş görüşmeleri mutlu son ile bitti.
2013 yılını ve 139 belediye İşçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalanırken; işçi temsilciliği yüzde 15 ile yüzde 22 arasında yapılan artıştan oldukça memnun kaldı. Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Söke Belediyesi ile yine Türkiye'ye örnek bir sözleşmenin imza altına alındığını söyledi. Belediye İş sendikası Aydın Şubesi'nin örgütlü olduğu 60 belediyenin 23'ünde bu yıl toplu iş sözleşmesi yapacağı, yılın ilk toplu sözleşmesinin Söke Belediyesi ile yapıldığı öğrenildi.
Toplu sözleşme imza töreninde Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, sendikanın Örgütlenme Uzmanı Musa Koç, Belediye İş sendikası işyeri baş temsilcisi Bayram Keçe, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Söke Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Batir, İnsan Kaynakları Müdürü Hulki Garip bulundu. Sözleşme Söke Belediye Başkanlığı makamında imza altına alındı.
9 yıldır olduğu gibi bu yılda toplu iş sözleşme görüşmelerinin kısa sürede tamamlandığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, "Mesai arkadaşlarımıza 2013 yılı maaşlarının hayırlı olmasını diliyorum. Hizmetlerimizi aksatmadan sorumluluk bilinci içerisinde yürütüyoruz. Umut ediyorum ki bunun karşılığı mesai arkadaşlarımıza teşekkür olarak döner. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Belediye-İş Sendikası olarak işçiler ve onların aileleri adına teşekkür eden Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman; "Daha önce de söylemiştim örnek Belediye, örnek Başkansınız. Kamuya, çalışan işçisine borcu olmayan, yatırımlarını yapan, vatandaşına en iyi hizmeti veren bir belediyesiniz. Hiçbir çelişki olmadan bugüne kadar tüm sözleşmelerimiz masada mutlu sonla bitti. Türkiye'de 3 bin 200 belediye varsa; tüm belediyelere örnek olabilecek bir çalışma hayatı içindeyiz ve örnek bir ücret alıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde Söke halkına en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz" dedi.
Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nin önümüzdeki dönem yeniden aday olmasını diledi. Yaman; "Belediye Başkanlığı'na tekrar aday olmanız halinde tam desteğe hazırız. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi.
(LT-MB-İK)

15.01.2013 15:03:52 TSI

Editör: Wan Haber