Söke Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplatışı yapıldı. Söke Belediye Başkan Vekili Murat Kaloğlu'nun yönettiği meclis toplantısına Mehmet Çınar (CHP), Levent Candal (Ak Parti), Şule Tuntaş (Ak Parti), Ali Çalışkan (MHP) ve Ali Öner (Bağımsız) mazeretleri nedeniyle katılmadı.
Meclis toplantısının gündeminde ağırlıklı olarak meclis çalışma komisyonlarının yıllık çalışma programlarının görüşülmesi maddesi yer aldı. Kültür Sanat ve Eğitim Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu, Çevre Komisyonu, Kadın Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun çalışma programları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclise gelen 4 adet imar tadilatları teklifi görüşülerek oylandı.
Meclis toplantısında Söke Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından önerilen maddeler de görüşüldü. Söke'nin Kemalpaşa Mahallesi'ne yapılması planlanan Sevda Dağı Mesire Alanı, Çeltikçi Parkı Projesi, Hisartepe Mevkii-Yenikent-Kemalpaşa Mahallerinde 8 bin 600 mt'lik kanalizasyon yeni kollektör hattı yapımı ile muhtelif parklarda kullanılmak üzere çocuk oyun ekipmanları ve dış mekan kondisyon aletleri alımı için İller Bankası'ndan kredi kullanılması ve Başkana yetki verilmesi konuları görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonunda konu MHP'li Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız'ın bir çekimser oyuna karşılık diğer tüm meclis üyelerinin onay vermesi ile oy çokluğuyla meclisten geçti.
Söke Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısı 1 Mart 2013 Cuma günü yapılacak.
(LT-İK)

01.02.2013 16:16:45 TSI

Editör: Wan Haber