Söke Belediye Meclisi'nin 2013 yılının ilk toplantısı Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başkanlığında yapıldı.
Toplantıya bağımsız Meclis Üyesi Ali öner mazereti nedeniyle katılmadı. Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Necdet Özekmekçi yeni yılın tüm hemşerilerimize sağlık mutluluk getirmesini dilerken, saygı duruşunun ardından bir önceki meclis karar özetinin oylanması ile başlayan toplantı da gündem de yer alan komisyon üyelikleri seçimleri yapıldı. Tasnif Kuruluna Meclisin en genç üyeleri Mehmet Can Bakar ve Oğuz Eryıldız seçildi.
Söke Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında bir yıl süre ile görev yapacak çalışma komisyonlarında görev yapacak meclis üyeleri belirlendi. Gizli oyla yapılan seçimde Denetleme komisyonuna Filiz Ceylan (CHP), Bülent Önal (CHP), Şeref Palabıyık (CHP), Hüseyin Akkaya (CHP), Ekrem Akpınar (MHP) seçildi.
Açık oyla yapılan diğer komisyon seçimleri sonucunda ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda Afet Er (CHP), Murat Kaloğlu (CHP), Engin Yıldız (CHP), Şeref Palabıyık (CHP), Oğuz Eryıldız (MHP); Sağlık Komisyonu'nda Bülent Önal (CHP), İbrahim Muslu (CHP), Hüseyin Akkaya (CHP), Nimet İncedal (CHP), Ali Çalışkan (MHP); Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu'nda Levent Tuna (CHP), Hüseyin Akkaya (CHP), Nimet İncedal (CHP), Afet Er (MHP), Namık Bayrakçı (MHP); Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu'nda Refik Karataş (CHP), Engin Yıldız (CHP), Mehmet Çınar (CHP),Bülent Önal (CHP), Metin Mutafoğlu (MHP); Çevre Komisyonu'nda Hüseyin Akkaya (CHP), Nimet İncedal (CHP), Şeref Palabıyık (CHP), Enver Helvacı (CHP), Orhan Zararsız (MHP); Kadın Komisyonu'nda Nimet İncedal (CHP), Filiz Ceylan CHP), Afet Er (CHP), Mehmet Çınar (CHP), Orhan Zararsız (MHP); Dış ilişkiler Komisyonu'nda Refik Karataş (CHP), M. Ünsal Bakar (CHP), Mehmet Çınar (CHP), Murat Kaloğlu (CHP), Metin Mutafoğlu (MHP); Gençlik ve Spor Komisyonu'nda İbrahim Muslu (CHP), M. Ünsal Bakar (CHP), Enver Helvacı (CHP), Mehmet Çınar (CHP), Mehmet Kabasakal (MHP); Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Levent Tuna (CHP), Bülent Önal (CHP), Filiz Ceylan (CHP), Engin Yıldız (CHP), Ekrem Akpınar (MHP) yer alan isimler oldular.
Belediye Meclis toplantısının gündeminde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49'ncu maddesine istinaden boş bulunan 14 Mühendis, 1 Mimar, 1 Sanat Tarihçisi, 1 Şehir Plancısı, 1 Kimyager, 1 Avukat, 1 Veteriner, 1 Arkeolog ve 4 Tekniker kadrosuna karşılık gösterilerek, 2012 yılında çalıştırılan ve 2013 yılında da çalıştırılacak olan 25 sözleşmeli personelin maaşlarının, Devlet Memurlarına verilecek zamlar oranında arttırılması konusu görüşülerek karara bağlanırken; gündemde yer alan 4 adet imar tadilatı da komisyonun önerdiği şekliyle kabul edildi.
Söke Belediye Meclis toplantısında ayrıca kendi enerjisini üretmek için bir çalışma başlatan Söktaş ile ilgili konu görüşüldü. Söktaş bünyesinde 3 adet rüzgar tribünü kurma hazırlıklarını sürdürüyor. Söktaş'ın kuracağı rüzgar tribünleri ile ilgili imar durumları ile ilgili konu mecliste görüşülürken; Söktaş'ın yenilenebilir enerjiye katkısının da dikkate alındığı toplantıda rüzgar tribünlerinin kurulmasına meclis oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında imar maddeleri görüşülürken; bir sonraki şubat ayı meclisinin 1 Şubat 2013 tarihinde yapılması kararı alındı.
(LT-MB-İK)

04.01.2013 17:00:09 TSI

Editör: Wan Haber