Şanlıurfa'da, ev kirasını ödeyemeyince evden çıkartılan Demir ailesi, sıcak bir eve kavuştu. Hayırsever vatandaş İzzettin Baz, Demir ailesine yardım ederek kendilerine ev tuttu.
Şanlıurfa'da, işsiz olduğu için 2 aydır ev kirasını ödeyemeyince evden çıkartılan Cuma Demir ve ailesinin imdadına, hayırsever vatandaş İzzettin Baz yetişti. Demir ailesine ev tutan ve Cuma Demir'e iş sözü veren Baz, 1 yıl boyunca ev kirasını karşılayacağını ve Demir ailesi ne zaman isterse kendilerine yardım edeceğini söyledi.
Cuma Demir, kendilerine yardım eden İzzettin Baz'a, "İşten çıktığım için işsizdim, iş bulamadım. Kirayı ödeyemeyince ev sahibi bizi evden çıkardı. Çoluk çocuğumla perişan olduk. Bir vatandaş olarak bir ağabey olarak bize el uzattın. Sen olmasaydın bu yağmurda dışarıda kalmıştık. Allah senden razı olsun. Biz iki gün boyunca ateş yakıp ellerimizi ısıtmaya çalıştık. Çok şükür şimdi sayende çocuklarım sıcak sobanın önünden ısınıyorlar. Babalık yaptın bize" diyerek teşekkür etti.
İzzettin Baz ayrıca, Demir ailesinin bütün ev ihtiyaçlarını da karşıladı. Baz, "Cuma kardeşimin 1 yıllık ev kirası ve işi bana ait. Fabrikalarda iş bulmaya çalışacağız. Elimizden ne geliyorsa yapacağım. Kardeşimin ve yeğenlerimin her türlü arkasındayım. Ne zaman gelirse gelsin, gece yarısı da olsa sabahın 5'i de olsa beni arayabilirler. Çocukların artık bir amcaları var" ifadelerini kullandı.
Daha önce paraları olmadığı için okula gidemediğini söyleyen 6 yaşındaki Hatice ise, İzzettin amcasına sarılarak kendilerine yardım ettiği için teşekkür etti. Küçük Hatice, sık sık İzzettin amcasını ziyaret edeceğine dair söz verdi.
Öte yandan, İzzettin Baz geçtiğimiz günlerde de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan adına Şanlıurfa'da taziye evi açmıştı.
(RÇ-SO-Y)

31.01.2013 16:47:56 TSI

Editör: Wan Haber