Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, etkisini artıran soğuk havalar ile beraber sokaklarda yaşayan vatandaşları tespit etmek için arama çalışmalarını sıklaştırdı. Büyükşehir zabıta ekipleri hastane acilleri, şehirler arası otogar, tren garı gibi noktaları karış karış tarayarak mağdur vatandaşların olumsuz hava şartlarından etkilenmemesini sağlıyor. Tespit edilen mağdur vatandaşlar Büyükşehir Barınma Merkezi'ne yerleştiriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarına girdiğimiz bu günlerde hava şartlarının elverişsizliği ile birlikte sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşları arama çalışmaları yürütüyor. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan ve kent genelinde sürdürülen arama çalışmaları ile mağdur vatandaşların soğuktan donması önleniyor. Kocaeli'nin en ücra köşelerine kadar yapılan arama çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.
Özellikle hastane acilleri, otogarlar, bankamatikler, tren garı gibi noktalarda bulunan mağdur vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'ne yerleştiriliyor. Halk arasında Garip Evi olarak bilinen merkeze yerleştirilen vatandaşlar kalıcı yer bulunana kadar her türlü ihtiyacı yerine getiriliyor. Mağdur vatandaşların üç öğün yemek, barınma, sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Sokakta soğuk hava şartlarından alınıp Barınma Merkezi'nde getirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlar böylece sıcak bir yuvaya kavuşmuş oluyor.
Büyükşehir yetkilileri yaşadıkları bölgelerde sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşları kendilerine bildirmelerini ifade etti. Bu yönde duyarlı olunması gerektiğini belirten ekipler kendilerine Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı'nın 153 ve 444 11 41 numaralı telefonundan ulaşabileceklerini kaydetti. Bu şekilde zor durumda kalan vatandaşlara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceklerini açıklayan yetkililer kış aylarında hiçbir vatandaşın sokakta kalmamaları için çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.
(UU)

08.01.2013 11:26:52 TSI

Editör: Wan Haber