Bakanlar Kurulu sona erdi. Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kobani olayları sonrası Erdoğan'ın bahsettiği yasanın görüşüldüğünü ve güvenlik güçlerinin şiddetin artması durumunda elinin güçlendirileceğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arın Bakanlar Kurlulu toplatısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhane programında bahsettiği ve TBMMile hükümetin çalışmaları ile "Sokaklar vandallardan temizlenecek" diye açıkladığı yasanın Kobani olaylarından sonra acil olarak gündemlerine aldıklarını söyledi.

OLAYLAR SONRASI ACİL EYLEM PLANI
Bülent Arınç, konuya ilişkin "1. aşama acil eylem planının sunumu yapıldı, olumlu bulundu. Öncelikle ele alınacak kanun tasarıları değerlendirildi. Güvenlik güçlerinin karşılaştığı zorluklar da ele alındı. Kapsamlı bir iç güvenlik reformunun yapılması gereği ortaya çıktı. AB ülkelerindeki örnek uygulamalar incelenecek." dedi.

GÜNDEME ALINAN BAŞLIKLAR
Bülent Arınç, "Fikri Mülkiyet kanun tasarısı, elektronik ticaret, perakende işletmeler kanunu, tahkim konusu, CMK'da yapılacak değişiklikler, yargının özlük hakları ile ilgili tasarı ve Yüksek öğretim personel kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarılar ele alınmıştır." ifadelerini kullandı.

"OLAYLAR DETAYLICA ELE ALINDI"
Arınç, "Gündemimizin en önemli maddelerinden biri de son zamanlarda gerçekleşen şiddet olayları ve buna müdahale edilmesiydi. Bir izleme takip kurulu ve güvenlik güçlerimizin karşılaştığı bir takım imkansızlıklar veya müdahale sırasındaki olumsuzluklar bir rapor halinde etraflıca gözden geçirildi." dedi.

"CUMHURBAŞKANI İFADE ETMİŞTİ"
Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir yerdeki konuşmasında ifade ettiği gibi başta polis olmak üzere tüm güvenlik güçlerimizin bu tarz olaylar şiddete dönüştüğü takdirde aşırı şiddet kullanımının yaygın olduğu hallerde güvenlik güçlerimizin elini güçlendirmek onlara yeni imkanlar ve kullanabileceği yeni alanlar tesis etmek amacıyla bir çalışma yapılacaktı. Bu bugünün meselesi değil de daha önceden konuşulan bir konuydu ama son olaylarda aciliyeti gündeme geldi." diye konuştu.

Editör: Wan Haber