Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, soğuk ve kar yağışının etkili olduğu bu günlerde sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için şehrin belli noktalarında besleme çalışmaları yürütüyor. İl Çevre Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarda özellikle sokak hayvanlarının yemek bulmakta zorlanacağı bölgelere mamalar bırakıldı.
Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyor. Kış aylarında sokak hayvanlarının yemek bulma sorununu ilçelere yerleştirilen Yem Pati istasyonları ile giderilirken bu bölgelere ulaşamayan hayvanların gıda ihtiyacını karşılamak için besleme çalışmaları yapıyor. Belirlenen bölgelere kuru mamalar ve yemek artıkları bırakılıyor. Sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından etkilenmemesi için yapılan anlamlı çalışmaya İl Çevre Orman Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri ve hayvanseverler katıldı.
Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı kuru mamalarla yapılan besleme çalışmaları sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanacağı noktalarda gerçekleştiriliyor. Kocaeli'nin en yüksek noktalarından biri olan Umuttepe'de gerçekleştirilen besleme çalışmalarına katılan İl Çevre Orman Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan, sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından dolayı yiyecek bulma sorununa bu şekilde çözüm bulduklarını kaydetti. Algan, ortaklaşa yürüttükleri bu çalışmada Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli bir görevi üstlendiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi ve personelleri besleme çalışmalarında ayrıca sokak hayvanlarını sağlık muayenesinden geçirdi. Büyükşehir yetkilileri besleme çalışmaları yaparken hayvanların durumunu da tespit ettiklerini sağlık durumu iyi olmayanları geçici hayvan barınağına aldıklarını aktardı. Burada tedavi hizmetlerinin yerine getirdiklerini ifade eden yetkililer böylece uygulanan çalışmayla iki görevi bir an da gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.
Kuru mamalar ve yemek artıkları özellikle sokak hayvanlarının toplandığı Ketenciler Barajı, Umuttepe, Sanayi Bölgesi, Uzuntarla Kent Ormanı gibi noktalara bırakıldı. Kedi ve köpeklere verilen kuru mamalar ile olumsuz hava şartlarında aç kalmalarının önüne geçildi.
(MA-MA)

10.01.2013 10:54:51 TSI

Editör: Wan Haber