Dünyanın dört bir tarafından sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen 'Evim Evim Güzel Evim' projesi kapsamında Ordu'ya gelen gençler, sokak hayvanlarına kalacakları kulübeler yaparak sokaklara ve sokak hayvanı besleyen kişilere verdiler.
Sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan 'Evim Evim Güzel Evim' projesinde Polanya, Litvanya, İtalya, Romanya ve Türkiye'den toplam 36 üniversiteli genç yer alıyor. Gençler Ordu'da vatandaşları sokak hayvanları konusunda bilgilendirmek için üzerlerinde sokak hayvanlarına yönelik yazıların yazdığı promosyon ürünleri dağıttıktan sonra son olarak sokak hayvanlarının kalabilecekleri kulübeler yaptılar.

BARUTÇU: "SOKAK HAYVANLARIDA BİZİM GİBİ BİR CANLI"
Proje koordinatörü İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Fatih Barutçu, amaçlarının insanları sokak hayvanları konusunda bilgilendirmek olduğunu belirterek, "Projeye iki hafta önce başladık. Sokak hayvanları konusunda Ordu halkını bilgilendirmek için 27 tane Avrupa'dan 8 tanede Türkiye'den genç arkadaşlarımız sokak hayvanları ile alakalı Ordu halkını bilgilendirmeye çalıştı. Şu anda sokak hayvanlarına ev inşa ediliyor. Daha öncesinde halka promosyonlar dağıttık. Üzerinde sokak hayvanları ile ilgili bilgilendirme yazıları vardı. Kulübeleri bitirdikten sonra üzerlerini boyamaya geçilecek. Daha sonra bu kulübeleri dağıtacağız. Amacımız Ordu'da Ordu halkını sokak hayvanları konusunda bilgilendirmektir. Onlarında bizim gibi birer canlı olduklarını bilgilendirmek istiyoruz" dedi.

DASCALAŞU:" PROJE İÇİN DAVET ALDIĞIMDA ÇOK MUTLU OLDUM"
Romanya'dan gelen Elexander Dascalaşu, proje için davet aldığı zaman çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Proje için bu daveti aldığım zaman çok mutlu oldum. Burada olmaktan çok mutluyum. Ayrıca benimde bir köpeğim var. Buraya tekrar gelmek istiyorum. Çünkü burada beni insanlar çok iyi karşıladı.Ordu'yu çok beğendim. Ayrıca diğer ülkelerden de insanları burada görmekten çok mutluyum" diye konuştu.

SİMESCU: "BAŞKA PROJELER İÇİN YİNE GELMEK İSTİYORUZ"
İulia Simescu ise, "Bu proje bizim için çok güzel bir proje oldu. Hem biz sokak hayvanlarına nasıl davranacağımızı öğrenirken Ordululara da öğretmeye çalıştık. Biz her şey için teşekkür ediyoruz. Başka projelerde biz yine gelmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Gençler yaptıkları bir kulübeyi üç tane sokak köpeği besleyen İbrahim Sayanlı'ya verirdiler. Sayanlı ise öğrencilere teşekkür etti.
(RCP-SLH-Y)

06.02.2013 16:50:54 TSI

Editör: Wan Haber