Tekirdağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları sevgisini arttırmak, korunmasına yönelik farkındalık yaratmak ve özellikle çetin kış şartlarında yiyecek temin edebilmelerine imkanı sağlamak amacıyla şehrin 4 farklı noktasında beslenme noktaları oluşturuldu.
Daha önce yerleştirilen otomatik hayvan suluklarının bulunduğu yerlerde oluşturulan beslenme noktaları ile sokak hayvanlarının soğuk ve olumsuz hava şartlarında yem ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, "Tekirdağ Belediyesi olarak sokak hayvanlarını korumak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Modern sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizi hayata geçirdikten sonra, çeşitli bölgelere otomatik suluklar yerleştirmiştik. Şimdi de beslenme noktaları oluşturduk. Sokak hayvanlarımıza değer veriyoruz" dedi.
Tekirdağ Belediyesi Veteriner işleri Müdürü Dinçer Çolakoğlu da, ilerleyen zamanlarda beslenme noktalarının sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

14.02.2013 17:19:57 TSI

Editör: Wan Haber