Isparta Belediyesi sokak hayvanlarının kış aylarında aç kalmaması için yemek fabrikasından çıkan atıkları 14 ayrı noktaya koyarak beslenmelerini sağlıyor.
Sokak Hayvanları Koruma Derneği'nin belediyeye yapmış olduğu müracaat ile başlatılan çalışmanın kış boyunca devam edeceği bildirilirken, Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün şehir merkezinde bulunan yemek fabrikalardaki atıkları toplayarak, sokak haycanları için yemlik olarak düzenlenen 14 ayrı noktaya götürdüğü belirtildi. Dernek adına konuşma yapan Sezin Sezgin, "İnsan olan herkesin yapacağı bir sorumluluk duygusudur bizim yaptığımız. Bu hayvanların ağzı dili yok. İnsanlara muhtaçlar. Kışın yemek sağlayamıyorlar.Belediyeye teşekkür ediyoruz" dedi.

Yemek fabrikası sahibi Özgür Tunçbilek, yemek atıklarının bir şekilde değerlendirilmesinin kendilerini de memnun ettiğini ifade ederek, "Bugüne kadar biz bu atıklarımızı çöpe dökerek bertaraf ediyorduk. Isparta belediyesi yeni bir uygulama başlattı. Bizde bu uygulamayı seve seve kabul ettik. Çöpe döküp hiçbir işe yaramayan yemek atıklarımızın hayvanda olsa bir kursağa gitmesi bizleri de sevindirmektedir" dedi.
Başka bir fabrika yetkilisi Mesut Gevrek, de çöpe giden bu yemek atıklarının değerlendirilmesinin güzel bir uygulama olduğunu belirtti.
(FK-İA-İA-Y)

10.01.2013 18:07:27 TSI

Editör: Wan Haber