Mahalle muhtarının, sokak esnaflar ve sakinlerinin İpekyolu Belediye Başkanlığı'na yaptıkları başvuruların sonuçsuz kalması vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

Van'ın insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu merkezi ilçelerinden İpekyolu Bahçıvan Mahallesi Timurpaşa  (Edremit TOKİ minibüsleri durağı) sokağında yaşanan pis su sorununun çözememesi vatandaşları isyan ettirdi.  4 aydır kötü koku yayarak akmaya devam eden atık su sorununa çözüm bulması için İpekyolu Belediyesi'ne yapılan başvuruların sonuçsuz kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sokağa pis su akıyor belediye soruna bakıyor!

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı, etrafında gıda satan iş yerlerinin bulunduğu sokakta   gölet halini alarak kötü görüntünün yanı sıra   pis koku  saçan  atık su sorununa  4 ay geçmesine rağmen   hiçbir müdahalede bulunulmaması sokak sakinleri arasında "acaba  bu sokak cezalandırılıyor mu" sorusunu akıllara getirdi.

Sokağa pis su akıyor belediye soruna bakıyor!

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Başta İpekyolu Belediyesi olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü  yetkililerini göreve davet eden vatandaşlar şunları söyledi: "  Yetkililerin vurdumduymaz  olması  bizleri üzüyor. Bu kadar başıbozukluk olamaz.  Bir kişi bina sahibi olacak diye bir mahalleyi pis su içine boğmuş. Kimse de hesap sorumuyor. Bir yetkili şehrin merkezinde akan, asfaltı bozan ve biriktiği yerde çevreye kötü kokular yayan pis suyu görmüyor mu? Vansesi Gazetesi şikâyetimizi haber yaptı. Biz muhtarımız ile birlikte önce Van Su Kanalizasyon İşletmesi'ne (VASKİ) gittik. VASKİ bir ekiple atık suyun aktığı yerde inceleme yaptı. Sorun bizi ilgilendirmiyor, İpekyolu Belediyesi'ni ilgilendiriyor dediler. Bizde İpeyolu Belediyesi'ne gittik sorunu anlattık.  Onlarda gelip bakıp gittiler. Gidiş o gidiş. Ramazan geçti, iki bayram geçti ilgilenen olmadı. Bu sokağa 4 aydır lağım suyu akıyor.  Ayıptır, günahtır.  Ne yapalım sokağı araç ve yay trafiğine kapatarak sesimizi Türkiye'ye mi duyuralım. Bize çare göstersinler.  Mahallede salgın hastalık oluşursa bunun sorumlusu kim olacak? Mahalle sakinlerine yazık değil mi? Lağım suyu bazı yerlerde küçük gölcükler oluşturarak kötü kokular yaymaya devam ediyor.  Ramazan ayını sokak sakinleri ve buradan geçenler bu görünü ve koku içinde geçirdiler. Yoksa bize birileri ceza mı veriyor? Pis su sorunun çözülmesini istiyoruz"

Sokağa pis su akıyor belediye soruna bakıyor!

SOKAĞA AKAN SU 4 AYDIR ÇÖZÜM BEKLİYOR

 Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Özer Aktuğ, mahallesinin sınırları içinde yer alan, şehir merkezinde bulunan her gün binlerce insanın gelip geçtiği sokakta yaşanan atık su sorunu ilgili  gerekli girişimleri yapmalarına rağmen sonuç  alamadıklarını söyledi.  Muhtar Aktuğ, "  Bu sokakta TOKİ minibüsleri durağı, onarlarca iş yeri ve yüzlerce konut bulunuyor.  Sokakta 4-5 ay önce bina inşaatının yapımı başladı. Yapım sırasında  yer altından geçen atık su kanalı  tahrip edildi. Bu su o gün bugündür yola akıyor. Akan su yer  yer pis su birikintileri  oluşturmuş. Vatandaşlar burnunu tutarak ve üstleri kirlenerek yoldan geçebiliyor.  Sorunu sokak sakinleriyle birlikte İpeyolu Belediyesi'ne aktardık.  Durumu gelen ekip yerinde inceledi. Ancak 4 ay geçmesine rağmen hiçbir bir işlem yapılmadı. Oysa sorun kısa sürede çözülebilir. Bu görüntüler Van'a yakışmıyor. Muhtarlık olarak İpekyolu Belediyesi'nin sorunu çözmesini bekliyoruz.  Benim yasal olarak yapacak başka bir gücüm kalmadı" dedi.

Timurpaşa sokağında yaşanan pis si ile ilgili vatandaşların şikayetlerini gazetemiz 8 Ağustos 2016 Pazartesi gününki sayısında "Van'ın suyu boşa akıyor" başlığıyla gündeme taşımıştı. Haberimizde  sorunu çözmek üzere İpekyolu Belediyesi göreve davet edilmiştir.

Vansesi Haber Merkezi

Editör: Wan Haber