Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Umut Santrayla Başlar' projesi kapsamında Denizli'ye gelen ünlü futbolcular, halı saha maçı yaptı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 7 ilde yaptığı halı sahaların ilki Denizli'de açıldı. TFF'nin yürüttüğü Umut Santrayla Başlar adlı proje için Denizli'ye birçok eski futbolcu da geldi. Açılışa TFF Başkanı Yıldırım Demirören, AK Parti Milletvekilleri Hakan Şükür, Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, eski futbolcular Hakan Ünsal, Rıdvan Dilmen, Rüştü Reçber, Ali Yalçın, Levent Kartop katıldı.
Oldukça çekişmeli geçen maçı eski hakemlerden Sadık Deda yönetti. Maç öncesi halı sahada oynayacaklar toplu fotoğraf çektirdi.Hakan Şükür halı sahada da büyük ilgi görürken, birçok kişi Hakan Şükür ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. İki takımda bulunan eski oyuncular ve Denizli protokolü, zaman zaman gol sevinci yaşadı.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Ağustos ayında 7 ilde halı saha yapma kararı aldıktan sonra ilk açılış için Denizli'ye geldiklerini belirterek, "Denizli dahil 7 ilde böyle sahaların inşaatına başladık. İlk Denizli'deki saha bitti. Futbolun geleceği bu sahalarda yetişecek çocuklarda. Bizler, Dünya Kupası'na veya Avrupa Kupası'na 5 yılda bir kez katılacağımıza Avrupa'nın altıncı büyük futbol ülkesi olarak her yıl katılmalıyız. Bu kalıcı yapıyı ancak gelecek genç nesillerle sağlarız. O yüzden bu sahalara hem de genç çocuklara fırsat vermemiz lazım" dedi.
(EV-SK-EYB-S)

18.02.2013 16:28:11 TSI

Editör: Wan Haber