Yozgat'ta gece hava sıcaklığı eksi 9 dereceyi görürken, her Çarşamba kurulan halk pazarı ise soğuktan dolayı açılamadı.
Bütün ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava Yozgat'ta da etkisini sürdürüyor. Yozgat'ta gece hava sıcaklığı eksi 9 dereceyi gördü. Her Salı ve Çarşamba günleri kurulan halk pazarında ise pazarcılar tezgah açamadı. Her kış mevsiminde soğuk havalarda perişan olduklarını ve tezgah açamadıklarını belirten pazarcı esnafı belediyeden kapalı halk pazarı açılmasını istedi.
Yozgat Sebzeciler ve Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu, pazarcı esnafının her kış mevsimi ve soğuk havalarda çile çektiklerini belirterek, "Belediyemizden bir kapalı halk pazarı yapılmasını istiyoruz. Belediye başkanımıza 3 senedir söylüyoruz Yozgatımıza kapalı Pazar yerleri yakışır diye. Bugün 170 tane pazarcı iki gündür Salı ve Çarşamba günü Pazar açamıyor. Evine ekmek götürecek para bulamıyor. Hava çok soğuk arabalarımızdan sebze ve meyveyi indirip tezgah açamıyoruz. Akdağmadeni, Şefaatli ve Yerköy'de kapalı pazar yeri var, ama Yozgat'ta yok" dedi.
Pazarda satılan ürünlerin daha taze ve daha ucuz olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Pazar yerimiz olmadığı için Yozgatlı marketlere mahkum edildi. Alışveriş için belirli yerlere yönlendirilmeye mahkum edildi. Biz de pazarcı esnafı olarak diyoruz ki, gelin Yozgat'a yakışacak kapalı Pazar yerlerini yapalım. yılın 12 ayı Yozgat'a hizmet edelim. Eksi 7-8 derece de tezgah açma şansımız olsun. Kapalı Pazar yerimiz yapılmazsa, sıkıntımız devam edecek ve tüm pazarcı esnafı zarar etmeyi sürdürecek" diye konuştu.
(ÖE-ZB-Y)

09.01.2013 12:10:51 TSI

Editör: Wan Haber