Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde bu yıl eğitim öğretime açılan Sofulu İmam Hatip Lisesi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Kayalar Grup, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un da katıldığı törende İmam Hatip Lisesi öğrencilerini 2 bin mont dağıtarak sevindirdi.
Vali Coş, törendeki konuşmasında, "Bu okullarımızın ilçemize, ilimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz o kadar aydınlık ve parlak olacaktır" dedi.
Coş, geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için herkese sorumluluk düştüğünü belirterek, "Bu çalışmalarımızı birlik ve beraberliği güçlendirerek daha verimli hale getireceğiz. Ben bu okulun açılmasında başta başbakana, hükümet üyelerine, okul müdürüne, velilerimize, kaymakama emeği geçen öğretmenlerimize, yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Coş, bu okulların ebediyete kadar insanlarımıza yararlı olmasını temenni ettiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Bu açılışı zenginleştiren diğer bir hususta Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Kayalar Tekstil' in okulumuza yönelik sosyal sorumluluk programı çerçevesinde öğrencilere yönelik bir giysi yardımı var. Bunlarda dağıtılacak. Bu nedenle Kayalar Tekstil' e de teşekkür ediyorum. Bu törene gelen dualarıyla zenginleştiren, yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum."
Kayalar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Dalga Su Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaya ise, "Bugün burada Sofulu İmam Hatip Lisesi'nin açılış ve Adana İmam Hatip Lisesi okullarında okuyan, gelecek vaat eden genlerimizin sıkıntılarına bir nebze de olsa katkıda bulunmak için toplanmış bulunuyoruz. Kayalar Ailesi'ne bu imkânı sunan, çorbada tuzumuz olmasına vesile olan Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Kaya, İmam Hatip Lisesi'nin kendi sahsında ve ailesinin yanında her zaman özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Sebeplerinden bir tanesi; kendimde 1998 Adana İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Ailemin diğer fertleri de farklı tarihlerde aynı şekilde bu sıralardan, bu okullardan mezun oldu. Biz aile olarak İmam Hatip Liseli olmanın maddi ve manevi bugüne kadar sayısız faydasını gördük" diye konuştu.
Bu okullarda fen ilimleri ile din ilimlerinin birlikte okutularak genç neslin hem aklının, hem kalbinin doyurulduğunu vurgulayan Fatih Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İmam Hatip Lisesi'nde okuduğum sürece hayırseverlerin, yardımseverlerin kimsesiz muhtaç arkadaşlarımızın nasıl hayata tutunmasına yardımcı olduklarını şahit oldum. Hayatta kimsesiz olmadıklarını anlayan arkadaşlarım, birçok güçlükler ve kısıtlı imkânlar içerisinde ellerinden tutan bu hayırseverler sayesinde okudu. Ve bu ülkenin parlak geleceğinde gerek sosyal, gerekse de ticari hayatta toplumdaki yerlerini aldı.
İnşallah sizlerin de içinden nice bürokratlar, nice işadamları çıkacak. Çünkü şuan buradaki tabloda da ortaya konulduğu gibi gerek devletimiz, gerek halkımız, gerekse de işadamlarımız olarak ülkemiz için, geleceğimiz için, siz İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz için burada toplanmış bulunmaktayız. Kayalar Ailesi olarak, her zaman devletimiz ve milletimizin, eğitim camiasında bulunan tüm öğrencilerimizin her zaman yanında ve emrindeyiz. Bugün Adana genelinde bin 644 öğrencimizi giydirmenin sevincini, mutluluğunu ve gururunu yaşarken, bu sayının önümüzdeki yıl daha da artacağına eminim.''
Fatih Kaya, "Bu vesileyle ömrünü İmam Hatip Lisesi okullarına hizmetle geçiren ebediyete uğurladığımız kıymetli öğretmenlerimizi, milletin istek ve arzularını kendi istek ve arzularından yüksek gören bu fedakâr, hayırsever büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara da hayırlı ve güzel ömürler diliyorum" diyerek, sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Vali Coş ve Fatih Kaya, 2 bin mont dağıtılacak İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin birkaçına montlarını giydirdiler.
Kayalar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaya iş görüşmesi nedeniyle Çin'de olduğundan katılmadığı törene, Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Sarıçam Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge, MÜSİAD Başkanı Bilal Nadir Gök ile Kayalar Grup bünyesindeki Adana Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Kaya, Kayalar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Raif Kaya, Kayalar Grup Genel Müdürü Gökhan Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.
İlçe Müftüsü Murat Demir'in okuduğu duaların ardından törene katılan tüm davetlilere Sarıçam Belediyesi tarafından aşure ikram edildi. Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Valisi Coş ve protokolün diğer mensuplarına aşureleri kendi elleriyle dağıttı.
(ADN-Y)

05.12.2012 15:51:43 TSI

Editör: Wan Haber