İzmir'de şofbenden sızan gazdan zehirlenen iki kardeşten 15 yaşındaki Yaren L., gözyaşları arasında toprağa verildi.
Karşıyaka ilçesinde babası Muharrem L. (63) ve annesi A.L. (59) banyo kapısının girişinde fenalaşarak yere yığılan kardeşi Karşıyaka Türkbirliği Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi Ceren L.'yi (13) hastaneye götürdükten sonra kendisi de banyoda şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Yaren L.'nin (15) cenazesi Kemalpaşa ilçesi Yukarı Kızılca köyünde toprağa verildi. Köy camisinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede baba Muharrem L. ve anne A.L.'nin güçlükle ayakta durduğu gözlendi.
Baba Muharrem L., küçük kızının banyoya girdiğini, daha sonra ablasına "Abla başım dönüyor" diye seslendiğini, ablasının da yanına gittiğinde küçük kardeşinin fenalaştığını görerek, kendisine 'Baba kardeşim fenalaştı, yetişin' diye seslendiğini söyledi. Acılı baba, "122 ekiplerine haber verdik, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Biz evden ayrıldıktan sonra ablası banyoda şofben gazından fenalaşarak bayılmış. Hastaneden eve telefon ettiğimizde telefon cevap vermeyince şüphelendik ve eve döndük. Eve girdiğimizde büyük kızım Yaren'i yerde yatarken bulduk. 122 ekiplerini çağırdık. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık. 2 gün önce kızım Yaren akşam yanıma gelip, başını dizime koyup, 'Baba saçlarımı okşar mısın' demişti. Ömrüm boyunca bu hatıra ile yaşayacağım" dedi.
Cenazede ayakta güçlükle duran anne A.L. ise, "Kızımı görmeden gömdürmem" diyerek uzun süre defin işleminin yapılmasına izin vermedi. Genç kız, daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.
(HÇ-CC-Y)

05.01.2013 16:55:44 TSI

Editör: Wan Haber