Sosyal Destek Programının (SODES) GAP ve DAP illerinde 2013 yılı uygulamalarının başladığı bildirilerek, tekliflerin 15 Şubat ile 15 Mart tarihleri arasında kabul edileceği bildirildi.
Malatya Valiliği SODES Proje Koordinasyon Kurulu Ofisi'nden yapılan açıklama da, "Proje teklifleri 15 Şubat 15 Mart 2013 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere; 15 Nisan 2013 tarihine kadar ise yapılacak ön değerlendirmelerden sonra valilikler tarafından Bakanlığa gönderilecektir" denildi.
Bu yıl proje tekliflerinin tutarının en az yüzde 25'i sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından yürütülecek projelere ait olacak.
SODES programı çerçevesinde teklif edilecek, program amaçlarına uygun ve özgün fikirler içeren projelerin hazırlanması aşamasında, proje hazırlayan danışmanlık firmalarından hizmet alınması yerine projeyi doğrudan yürütecek olan kişi ve/veya kurumlar tarafından projelerin hazırlanması ve geliştirilmesinin tercih edilmesi istendi.
Açıklamada, "Bazı danışman firmaların proje hazırlayan kurum ya da STK'lara projeyi değerlendiren dış uzmanlara erişimleri olduklarını ve kendilerine proje hazırlatılması durumunda projelerinin kabul edilmesini sağlayacaklarını ifade ettikleri yönünde Bakanlığımıza ulaşan duyumlar bulunmaktadır. Proje hazırlayanların bu şekilde çalışan firmalara itibar etmemeleri önemle duyurulur" şeklinde uyarıda yapıldı.
(BK-Y)

16.02.2013 13:30:06 TSI

Editör: Wan Haber