Bursa'da soba faciasında hayatını kaybeden 3 kişilik aileden geriye mutlu günlerinde çektirdikleri fotoğrafları kaldı. Ailenin lodoslu olan cuma gecesi sobadan sızan gazdan hayatını kaybettiği, cenazelerinin ise pazartesi akşamı bulunduğu öğrenildi.
Merkez Osmangazi ilçesi Mollafenari Mahallesi Mera Sokak'ta oturan emekli Cemil Çetinkaya (60) ikinci eşi Cevriye (49) ve Mollafenari İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi çocukları İbrahim (11), cuma günü akrabaları ile evde sohbet etti. Akrabalarını yolcu ettikten sonra uyuyan aile fertleri, lodoslu havada sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.
Aradan geçen 3 günün ardından komşuları Çetinkaya ailesinden haber alamayınca yakınlarına haber verdi. Bunun üzerine eve gelen Cevriye Çetinkaya'nın kardeşleri Osman ve Metin Bostan, kapıyı çaldı. Kapıyı açan olmayınca Osman Bostan evin camını kırarak içeri girdi. Aile fertlerinin uyuduğu odanın kapısını açan Osman Bostan, korkunç manzara ile karşılaştı.
Ablası, eniştesi ve yeğeninin aynı odada yatan cansız bedenleri ile karşılaşan Bostan, kardeşleri ve yakınlarına haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, 3 kişinin hayatlarını kaybettikleri tespit edildi.
Cuma günü aile ile beraber olduklarını ifade eden Osman Bostan, "Cuma günü 03.00'e kadar oturduk. Gece lodos çıkmış ve bu olay olmuş. Cemil Çetinkaya benim eniştem. Komşuların haber vermesi üzerine eve geldik ve camı kırarak içeri girdik. Hepsi aynı odada kalıyordu. Yerde yatar vaziyette cansız bedenlerini bulduk" dedi.
Olayın bir diğer şahidi Metin Bostan ise, yakınlarının cansız bedenlerini bulunca şoka girdiklerini söyledi. Bostan, "Cama vurduk kalkan olmadı. Sonra camı kırıp içeri girdik. Cuma gecesi olay olmuş" dedi.
Sobadan sızan gazdan etkilenerek hayatlarını kaybeden aileden geriye çektirdikleri aile fotoğrafı kaldı. Yakınları fotoğrafa bakıp gözyaşlarına boğulurken, hayatını kaybeden çiftin 4 erkek, 2 kız çocuğu sahibi oldukları, kızlarının evli olduğu öğrenildi. Çiftin oğullarından Nazım Çetinkaya'nın İzmir Açık Cezaevi'nde olduğu, acı haberi alınca izin alarak yola çıktığı öğrenildi. Bir üst sokaktaki yakınlarının evinde kalan Nedim Çetinkaya da ailesinin ölüm haberini akşam iş çıkışında öğrendi.
Hayatlarını kaybeden Cemil, Cevriye ve İbrahim Çetinkaya'nın cesetleri Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılan otopsi işlemlerinin ardından, cenazeler Aydede Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığında toprağa verilecek.
(ET-İHS-GS-Y)

18.12.2012 11:13:59 TSI

Editör: Wan Haber