Bursa'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Çetinkaya ailesinin 3 ferdi son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze namazını kıldıran hoca, cemaate karbonmonoksit gazı uyarısı yaptı.
Merkez Osmangazi ilçesi Mollafenari Mahallesi Mera Sokak üzerinde gerçekleşen olayda, 60 yaşındaki Cemil Çetinkaya eşi Cevriye Çetinkaya (49) ve 11 yaşındaki oğlu İbrahim Çetinkaya hayatını kaybetmişti.
Aynı odada kalan aileden 3 gün haber alamayan komşularının haber vermesiyle eve gelen oğulları Nail Çetinkaya, camı kırarak içeri girdiğinde anne-babası ve kardeşinin cansız bedenini buldu.
Olayın duyulması ile eve akın eden aile yakınları sinir krizleri geçirdi. Cesetler, yakınları tarafından öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Mollafenari Mahallesi'nde bulunan Aydede camiine götürüldü. İkindi Namazı'nın ardından kılınan cenaze namazına aile yakınlarının yanı sıra mahalle sakinleri katıldı. Cenazede büyük üzüntü yaşayan ve gözyaşı döken aileyi dostları teskin etti.

İMAMDAN SOBA UYARISI
Cenaze namazını kıldıran Aydede Camii imamı Ömer Ağca, cemaate soba uyarısı yaptı. Hayatını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır dileyen imam Ağca, "Sobalarımızı sabah yakalım. Yatmadan en azından birkaç saat önce yakalım. Akşam yatarken lütfen soba yakmayalım. Bursa'mız lodoslu bir memleket. Aniden lodos çıkabiliyor. Yeni yakılan bir soba, lodos çıkmasıyla beraber mutlaka geri basıyor, geri zehir veriyor. Bu da bizim sağlığımızı elimizden alıyor. Allah hepimizi böyle ölümlerden korusun" dedi.
Kılınan 3 ayrı cenaze namazının ardından omuzlara alınan cenazeler, Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
(ET-İHS

18.12.2012 16:16:15 TSI

Editör: Wan Haber