Konya'da düzenlenen 40. Avrupa Karate Şampiyonasına katılan Sloven sporcu müsabakaya çıkmaya hazırlanırken düşerek sol elini kırdı.
Konya'da dün sona eren 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş altı Karate Şampiyonasına katılan Slovenya Milli Takım sporcularından 20 yaşındaki Danijil Rihtaric, en talihsiz sporcu oldu. Rakibi ile müsabakaya hazırlanan genç sporcu, antrenman sırasında düşerek sol elini kırdı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Sloven sporcu yapılan ilk müdahale sonrası Özel Medicana Konya Hastanesine kaldırıldı. Ortopedi Travmatoloji ve El Cerrahisi Bölümünde Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından muayene edilen sporcu ameliyat edildi.
Operatör Doktor Ümit Yar, Sloven sporcunun 2 aydan önce spora başlayamayacağını söyledi. Yar, "Sporcu bize geldiğinde gerekli filmler çekildi. Sol el ikinci ve üçüncü parmak tarak kemikleri kırıktı. İlk müdahale yapıldıktan sonra hastamızı ameliyata aldık. Kırık tespitleri yapıldıktan sonra ameliyat edildi. 3. haftadan sonra alçısını çıkarırız. Spora başlaması 2 ayı bulur" dedi.
(İP-EYB-S)

11.02.2013 14:44:20 TSI

Editör: Wan Haber