Turizm Profesyonelleri Derneği (SKAL) Alanya Şubesi üyeleri, Gazipaşa Havalimanı görüştü.
SKAL Alanya Şubesi üyeleri Gold City'de Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ve TUİ Kontrat Müdürü Göksal Kaynak ile biraraya geldi. SKAL Alanya Şubesi Başkanı Levent Benal, Gazipaşa Havalimanı ile ilgili son gelişmeler hakkında Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı'dan bilgi aldı. Aşıklı, 2010 yılında bir havayolu şirketinin sefer yapmasıyla hizmete giren Gazipaşa Havalimanı'nın şu an koşma evresinde olduğunu söyledi. Gazipaşa Havalimanın 67 kişilik uçaklarla seferlere başladığını belirten Aşıklı, "Gazipaşa havalimanı şu an 737-700'ler, 737-800'ler ve şu anda dünyada en fazla kullanılan orta gövdeli 737-800'lerin sefer yaptığı bir havalimanı. Biz 2011 yılını emekleme, 2012 yılını yürüme, 2013 yılını da koşma dönemi olarak görmeye başladık" dedi.
Diana Tur Bölge Müdürü Vahit Çöğenlili'nin havalimanında ne gibi gelişmelerin ve ilavelerin olacağıyla ilgili sorusuna cevap veren Aşıklı, "2013 yılında kış döneminde yaz sezonuna yetişecek şekilde terminal binasında büyüme müsaadesini DHMİ'den aldık. Temenni ediyorum terminal binasındaki bu sıkışıklığı önleyeceğiz. Zaten havalimanımızda 2012 yılı içerisinde sadece terminal binasında gözle görülür bir sıkışıklık vardı" şeklinde konuştu.
Benal'in havalimanıyla ilgili gelmesi planlanan kaç kişinin olduğu ile ilgili sorusuna da yanıt veren Aşıklı, "Bu bizim hesaplamalarımıza göre, havayolu şirketlerinden aldığımız slotlara göre bir hesaplamamız var. Fakat bu pek sağlıklı olmayabilir. Onun için pek telaffuz etmek de istemiyorum" şeklinde cevap verdi.
(AB-SÇ-Y)

16.01.2013 17:57:09 TSI

Editör: Wan Haber