Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Derneği üyesi 10 kişiye Bilgisayar ve Büro Yönetimi Kursu düzenledi. Kursu başarı ile tamamlayan dernek üyelerine sertifikaları törenle verildi. Törende şizofreni hastası 10 gencin sevinçleri yüzlerinden okunurken hasta yakınlarının mutluluğu görülmeye değerdi.
Büyükşehir Belediyesi hasta ve yakınlarına, engellilere ve bu yöndeki kurulan sivil toplum örgütlerine destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda büyükşehir belediyesinin birçok STK'larda olduğu gibi destek verdiği Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Derneği'nin talepleri dikkate alınarak üyelerine yönelik eğitim kursu düzenlendi. Bilgisayar ve Büro Yönetimi kursunun verildiği eğitimde başarılı olan 10 kursiyere sertifikaları Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi'nde verildi. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Derneği yetkilileri, üyeleri, hasta ve yakınları katıldı.
Anlamlı sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, büyükşehir olarak sivil toplum kuruluşlarına destek verdiklerini ifade etti. Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Derneği'nin Bilgisayar ve Büro Yönetimi Kursu talebi üzerine gerekli şartları sağlamak için harekete geçtiklerini ve kısa sürede bu isteklerini yerine getirdiklerini kaydetti. Dr. Poyraz, bugünkü sertifika töreninde de 10 gencin sertifika almasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek bu kurs sayesinde kursu başarı ile tamamlayan gençlerin toplumsal bir birey olma yolunda önemli bir adım attıklarının altını çizdi.
Evden çıkmayan hatta sokaklarda yaşayan hastalara yönelik düzenlenen kursun önemine değinen Prof. Dr. Mustafa Yıldız, büyükşehir belediyesinin İŞKUR ile ortaklaşa gerçekleştirdiği kursun hastaların toplum içine girmelerini ve becerilerini geliştirdiğini söyledi. Yıldız, genellikle özürlü insanların elinden kimsenin tutmadığını ve bunun bir kanayan yara olduğunu aktararak, "Büyükşehir Belediyesi bu yönde örnek bir kurum. Elindeki kaynakları engelliler için kullanarak onları hayata bağlama yolunda önemli hizmetler yapıyor" dedi. Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Derneği Başkanı Nazmiye Erdem ise he kursun gerçekleşmesini sağlayan hem de derneklerinin çalışmalarını destekleyen herkese teşekkür etti. Erdem özellikle büyükşehir belediyesinin kursun düzenlenmesi için büyük emeği geçtiğini söyleyerek üyelerine yönelik bu kursların devam etmesi dileğinde bulundu.
Kursu başarı ile tamamlayan hastalar ise kurslarda birçok şey öğrendiklerini ifade ederek bu eğitim ile iş başvurularında istenen sertifikalara sahip olduklarını belirtti. Hasta yakınları ise eskiden evden dışarı çıkmayan, kimse ile konuşmayan çocuklarının bu eğitimler sayesinde topluma çıktığını ve yüzlerinin güldüğünü söyleyerek kursu düzenleyen yetkililere teşekkür etti.
(UU)

20.01.2013 12:59:09 TSI

Editör: Wan Haber