Berk İlhan 


Boğaziçi Site Yönetim A.Ş hizmet verdiği Van TOKİ afet konutlarında 2 Nisan günüden itibaren kaloriferler söndürüldü.  Kömür ve diğer tüm giderler için 8 takside bölünerek alınacak olan 960 TL bedeli ödemeyenler hakkında yasal işlem başlatacak. İdari işleme rağmen yasal borcunu ödememekte ısrar edenlerin konutları geri alınabilecek. Boğaziçi Site Yönetimi yetkilileri idari işleme gerek kalmadan ödemelerin zamanında yapılacağını beklediklerini, sitelerde ortak yaşamın düzeni, disiplini ve işleyişi için yaz aynın yaklaşmasıyla birlikte (ayakkabıların dışarı bırakılmaması,  çevreye özen gösterilmesi, çöplerin pencerelerden atılmaması, ortak kullanıma dikkat edilmesi vb) yeni kararlar alındığını,  site sakinlerinin yardımı ile kararların titizlikle uygulamaya başlanılacağını ifade ettiler. 


 TOKİ konutlarında 15 Nisan'dan itibaren çevre düzenlemesi, asansör, bina bakımları ve diğer eksikliklerin giderilmesi için yüklenici firmalar tarafından çalışma başlatılıyor. 


Afet Kapsamında Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan konutların numarataj çalışmaları da tamamlandı. Adres değişikliği yapan konut sakinleri bağlı bulundukları İlçe Nüfus Müdürlüğünden adres değişikliklerini yapabilirler.

Editör: Wan Haber