Haber: Hikmet TUNÇ

Evleri yıkılmasına rağmen orta hasarlı raporu verildiği söyleyen 13 kişilik aile, tek gözlü konteynerde kaderlerine terk edildi. 

Van'da 23 Ekim, 9 Kasım 2011 tarihinde yaşanan iki depremin üzerinden iki yılı aşkın süre geçmesine rağmen, yurttaşların çoğu depremden arta kalan, kimi yıkılmış, kimi büyük hasar görmüş evlerde kalmaya devam ediyor. Van'a bağlı Ocaklı (Kom) köyünde yaşayan ve depremde evleri harabeye dönen Küçük ailesine ise AFAD'a bağlı hasar tespit ekiplerince, "Siz teröristsiniz, biz hasarı yazamayız" denildiği iddia edildi. Ayrıca AFAD görevlilerinin yıkılan eve "orta hasarlı" raporu verdiği belirtildi. Depremden bu yana tek gözlü konteynerde kalan 13 nüfuslu Küçük ailesinde, baba Mehmet Sıddık Küçük, Van Valiliği ve AFAD tarafından adeta kaderlerine terk edildiklerini ifade etti. 

Yıkılan eve AFAD ekipleri orta hasar raporu verdi!

Başvurmadığı hiçbir yetkilinin kalmadığını, çalmadık kapı bırakmadığını dile getiren Küçük, "Valiliğe depremden kaynaklı yaşadığım mağduriyeti dilekçeyle verdim. Yine AFAD'a en az 9 tane dilekçeyle mağduriyetimi bildirmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım. Hasar tespit ekipleri geldiğinde evimiz yıkıldığı halde orta hasar diye geçti. Ben neden orta hasar verdiklerini sorunca bana 'Siz teröristsiniz, orta hasardan başka bir şey yazamam' diye karşılık verdi" dedi. 

'Allah bizi Kürt yarattı'

Çiftçilikle uğraştığını dile getiren Küçük, "13 çocuğum var, doğru dürüst bir gelirim yok. Depremden bu yana 13 nüfusla tek gözlü konteynerde kalıyorum. Bu zulümlerin hepsi Kürt olduğumuzdan kaynaklı yapılıyor. Allah bizi Kürt olarak yarattı, ne yapabilirim" diye konuştu. Depremin üzerinden iki yılı aşkın bir süre geçmesine ve evleri yıkılmasına rağmen enkazın bile kaldırılmadığını belirten Küçük, "Depremden sonra yaklaşık bir yıl boyunca arabada, çadırda kaldım. Depremin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Önümüz kış ve hala başımızı koyabilecek bir evimiz yok. Perişanız. Depremden bu yana kimse kapımızı dahi çalmadı. Kürt olduğumuzdan kaynaklı, bize 'terörist' deniliyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu mağduriyetimizi bir an önce gidersinler" dedi.


""

Konu hakkında aradığımız AFAD Van İl Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine bağlı memurların öyle bir şeyi söylemelerinin imkansız olduğunu ve iddiaların doğru olmadığını savundu. DİHA

Editör: Wan Haber