Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Cumhuriyet Halk Partisi İl Bakanı Mehmet Kurukçu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Salih Güngöralp ile Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, dün Yenikapı ve 81 ilde verilen mesajın tüm kesimlerce iyi okunması ve bu ruhun devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Şerden hayır doğduğunu belirten Soğanda, “Türkiye, tarihinde görülmemiş kalleş bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldı. Halkımız ilk andan itibaren bir refleks göstererek alanlara indi. Dün halkımız 24 gündür meydanlarda sürdürdüğü direnişini taçlandırdı. Bunu da halkımız yeri geldi mi vatanı için ölüme hazır olduğunu göstermiştir. Tabi ki muhalefet olacaktır. Bu demokrasinin bir gereğidir. Ancak bu tarz milli meselelerde bütün siyasi partilerimizin bir araya gelmesi ve böylesi bir mitingde buluşmaları bütün şer güçlere karşı Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu göstermiştir. Bu sadece Yenikapı Mitingi değildi, 81 ilimizde bu mesajlar verildi. İlimizde de muhteşem bir mesaj verildi. Tarihinin çok fazla görmediği bir mitinge şehadet ettik. Bu da ilimizin birlik ve beraberliği için çok önemliydi. Siyasi partilerimiz, kamu kurum kuruluşları, STK ve ilde bulunan odaların böylesi bir mitinge destek vermeleri sevindirici bir durum. Türkiye ile ilgili hesapları olanlar, bundan sonra bin düşüneceklerdir. Yeni dönem ve yeni Türkiye’nin halkımıza hayırlı olmasını diliyor, gerçekten alınan mesajın diyalog içerisinde olan bir Türkiye’nin ayak sesleridir” dedi.

Yapılan mitingin olumlu olduğunu ifade eden Kurukçu, “Dün Yenikapı Meydanı’nda yapılan ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne biliyorsunuz genel başkanımız da katıldı. Orada Türkiye için birlik ve beraberlik mesajları verildi. Verilen mesajlara bakıldığında ise, o mesajları olumlu buluyoruz. Ancak genel başkanımızın da tabiriyle orada mecliste grubu bulunan dördüncü partinin de genel başkanı olmalıydı. Hatta mecliste grubu olmayan partilerin dahi genel başkanları davet edilmeliydi. Madem söz konusu ülkemiz, birlik ve beraberliğimiz ise. Ama verilen mesajlar olumluydu, ne kadar yerini bulacağı ise ileriki tarihlerde belli olacak” diye konuştu.

Yapılan mitinge genel başkanlık düzeyinde katılım sağladığını ifade eden Güngöralp ise, “Burada çok net mesajlar verildi. Gerek yapılan miting gerekse verilen mesajlar halkımız arasında da büyük bir beğeni aldı.

Bunun yanı sıra 81 ilde yapılan mitingler olumlu bir atmosfer oluşturdu. Bu özellikle de ülkemizin geleceği açısında önemlidir. Ayrıca dünkü mitingde devletin bir arada olduğunu gördük. Yani devlet iktidarı, muhalefeti, büyük millet meclisi ve savunma mekanizmasıyla bir birlik ve beraberlik içinde olduğunu belki de ilk defa görmüş olduk. Özlenen bir tabloydu. Ülkemizin teröre, dış devletlere karşı birlik içinde olduğunun adeta resmiydi. Bu da herkes gibi bizleri de memnun etti” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, “Orada verilen en önemi mesaj, bu ülkenin bir ve beraber olduğunun göstergesidir. Dostlara umut düşmanlara korku mahiyetinde bir mesaj milletimiz tarafından verilmiştir. Her ne kadar çağrı Cumhurbaşkanı tarafından yapılmış olsa da en büyük millet bu ülkenin bölünmeyeceğini, bu ülkenin evlatlarının bu ülkenin sahipleri olduğunu ve sahiplendiğini sadece Yenikapı’da değil tüm Türkiye’de ilan edilmiştir. Ülke üzerinde oynanan kirli oyunlara, yıllardır İslam coğrafyasını ve Türkiye’yi yeniden şekillendirme girişiminde bulunanlara karşı en güçlü şekilde cevap verilmiştir. O yüzden de bu millet ne kadar yüce bir halk olduğunu ve ümmet şuuruyla meydanları doldurarak göstermiştir” diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber